Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Folk må gå i seg selv, eller holde seg hjemme

Sæternes er sint på Viking-fans som jublet for Bjarnason-bytte.

FRUSTRASJON: Birkir Bjarnason (liggende) innrømmer at han ikke hadde noen stor dag mot Strømsgodset, men er likevels skuffet over at folk jublet da han ble byttet ut.
Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
FRUSTRASJON: Birkir Bjarnason (liggende) innrømmer at han ikke hadde noen stor dag mot Strømsgodset, men er likevels skuffet over at folk jublet da han ble byttet ut. Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det koker litt i Stavanger etter at Viking fortsatte en foreløpig nedslående sesongåpning med 0-1-tap hjemme for Strømsgodset i helga.

Fire poeng etter fem kamper og plassering under streken lar seg ikke høre i oljebyen, og i går stengte en presset Åge Hareide treningsfeltet for journalister og andre interesserte.

Nå får også Vikings egne supportere beskjed om å skjerpe seg.

Bengt Sæternes har sett seg lei på fans som ikke støtter laget, og er kraftig provosert etter å ha hørt deler av publikum juble da Birkir Bjarnason ble byttet ut mot Godset.

- Vi kan ikke ha noen som er på stadion bare for å gjøre folk vondt. Jeg hørte at publikum jublet da Birkir ble tatt av banen. Jeg fikk helt vondt i magen da jeg hørte det. Jeg har spilt fotball mange steder, men jeg har aldri opplevd maken. Folk må gå i seg selv, eller holde seg hjemme. Det går ikke an å oppføre seg sånn, sier Sæternes til Rogalands Avis.

- Vi i Viking er veldig glad i publikum, og vi vet at de er glad i Viking — men de må vise det. Vi kan ikke ha det slik som dette, sier spissveteranen.

Birkir Bjarnason sier til lokalavisa at også han fikk med seg jublinga, at han forstår folks frustrasjon, men at han ikke syntes noe særlig om reaksjonen.

Vikinghordene-leder Geir Inge Fiskebekk sier han ikke la merke til hendelsen, men han er enig med Bengt Sæternes' uttalelser.

- I Vikinghordene støtter vi alltid laget uansett. Om de har en dårlig kamp eller en dårlig sesongstart hjelper det ingenting om vi ikke støtter laget. Dersom det er noen på tribunen som ikke støtter spillerne uansett hvordan det går, så har de misforstått fullstendig, sier supportersjefen til Rogalands Avis.

OPPRØRT: Bengt Sæternes (venstre) ber Viking-fans som ikke vil støtte laget holde seg hjemme.
Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
OPPRØRT: Bengt Sæternes (venstre) ber Viking-fans som ikke vil støtte laget holde seg hjemme. Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media