-  Folk mangler respekt

John Arne Riise innrømmer at medieomtalen av samlivsbruddet med kona har vært tøff å takle. I går lettet han på trykket.

HOSLE (Dagbladet): Det var Se og Hør som i forrige uke avslørte at Riises ekteskap var sprukket. Og saken ble fulgt opp med nærgående intervjuer i både Dagbladet og VG dagen etter.

-  Det har vært en vanskelig periode, selvfølgelig. Slike ting er ikke enkelt, sier en åpenhjertig Riise til Dagbladet om samlivsbruddet.

-  Jeg vil ikke si så mye om dette, men det ligger flere årsaker bak bruddet.

Riise er vanligvis den mest sprudlende og ivrige av alle på trening. Men i går kunne man lett se at gutten gikk og tenkte litt mer. Særlig før og etter treningen. Og Riise hadde spart en dose mediekritikk da han snakket ut om mediaomtalen av skillsmissen.

-  Mangler respekt

-  Jeg har ingen problemer med å koble ut på banen. Det eneste jeg ikke kobler ut er at enkelte pressefolk begynte å ringe henne for å granske og grave den samme dagen som ting kom ut. Jeg vet hvem som gjorde det, og de skal få høre det.

-  Har du fått telefoner?

-  Nei, jeg har heldigvis fått hemmelig nummer. Men journalistene som ringte Guri, må også ha gravd mye for å få tak i hennes nummer. Jeg synes de burde ha hatt respekt for at dette er en privatsak, og ventet til jeg kom hit på samling og kunne svare på det som er nødvendig.

-  Men du må vel forstå at dette har blitt en sak i mediene gjennom Se og Hør?

-  Jo da, men kvinner reagerer på helt andre måter enn mannfolk, og dette har vært en tøff periode for henne. Det er mangel på respekt for andres privatliv.

-  Hun trengte ikke å svare?

-  Nei, det kan du si, men samtidig er hun ikke vant til pressen. Det er en uvant situasjon for henne, sier Riise.

-  En prosess

De to har fortsatt kontakt. Og formelt sett så er de verken separert eller skilt ennå. Guri Havnevik sa forrige uke at det ikke var sikkert at det ble skilsmisse, og at de fortsatt jobbet med forholdet.

-  Hva er egentlig riktig? Er dere formelt separert ennå?

-  Nei, vi er ikke det. Jeg vil ikke gå i detaljer, men vi er inne i en prosess. Slike ting er ikke gjort i en fei. Det er ikke bare å ordne det på 1-2-3, understreker han.

Riise føler han har fått den støtten han trenger i landslagsmiljøet etter turbulensen i privatlivet.

-  Klart det er ekstra godt å komme hit nå. På fotballbanen kobler jeg helt ut, og her har jeg gode venner, sier han.

Særlig har omtanken fra landslagsledelsen varmet.

-  Åge (Hareide) spurte meg med det samme vi møttes om jeg hadde det bra. Og jeg fortalte ham at det ikke påvirker den jobben jeg gjør på banen.

Refser Drillo

Som om ikke skilsmisseskriveriene var nok, så ble Riise møtt av en kritisk Drillo på NRK da han landet i Norge mandag kveld. Og Liverpool-backen hadde forberedt seg på å slå kraftig tilbake mot Drillo, som mener Riise bør vrakes fra backplassen til fordel for Ståle Stensaas mot Italia. Drillo mener Riise mangler defensive kvaliteter.

-  Jeg synes det er temmelig rart at Drillo går ut på denne måten bare noen dager før en så viktig kamp. Jeg kritiserte aldri ham da han var landslagssjef. Men han har vel et markeringsbehov, sier Riise bryskt.

-  Jeg tar dette med knusende ro. Jeg er min største kritiker, jeg har intet å bevise overfor Drillo. Jeg har vært proff i seks år og back i fire av dem, sier Riise.

Skeiv

Men litt humør er det igjen i gutten. Romkamarat Magne Hoseth er også nylig blitt singel. Og på spørsmål om det ble mye dameprat på rommet, kunne ikke Riise dy seg.

-  Nå må vi vel passe oss, sånn at ikke ryktet begynner å gå om at vi er blitt «skeive», he-he.

-  Jeg tror vi skal skyve sengene lenger fra hverandre i natt. Hvis ikke kommer vel armen til Magne snikende, ler Riise.

IKKE PÅVIRKET: John Arne Riise er ikke helt i slag om dagen, men han har fortalt landslagstrener at turbulens i privatlivet ikke påvirker den jobben han gjør på banen.