- Folk skal flytte til Oslo, det må bli helt vilt bra

Oslo-gutta på sprintlaget girer opp seg selv - og hjembyen.

MED STAKE: Øystein Pettersen og sprintgutta terpet blant annet på staking under gårsdagens treningsøkt i Holmenkollen. Foto: BJØRN LANGSEM
MED STAKE: Øystein Pettersen og sprintgutta terpet blant annet på staking under gårsdagens treningsøkt i Holmenkollen. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

Direkte 13.30: Følg sprinten i vårt VM-studio

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Alle de norske utøverne snakker om «VM på hjemmebane» når de snakker om det forestående mesterskapet i Holmenkollen.

På det norske herrelaget i sprint er det tre gutter som er enda mer på hjemmebane. Anders Gløersen, Eirik Brandsdal og Øystein Pettersen er Oslo-gutter alle sammen.

Sistnevnte tok ordet på tirsdagens pressekonferanse - og satte i gang en tirade for å fyre opp hovedstaden skikkelig.

- Jeg er jo sistemann på laget, Oslo-gutt, og jeg har gått og gledet og gruet meg litt. Men nå har jeg bestemt meg for at dette er Oslo-VM, fra og med i morgen så må alle i dette rommet være på sitt beste, sier Øystein Pettersen.

- Vi snakker ennå om 1966 og 1982 og OL i 1952, og nå håper jeg vi kan skryte av det beste arrangementet i Norge noen gang om 20 år også, at det bare var helt sinnsykt rått. Vi må tenne en VM-ild inne i oss. Dere som sitter her er like mye med på det, dere må lage de «smudeste» sakene så folk bare flytter til Oslo, det må bli helt vilt bra, sa Pølsa, med blikket festet i journalistene.

Startet i Bamseløypa Eirik Brandsdal tok sine første stavtak i området rundt Kollen. Kjelsåsløperen har en god følelse foran VM, og vant også kretsmesterskapet i Kollen for bare en måned siden.

- Jeg startet tidlig i Kollen, i Bamseløypa, så jeg får håpe at det er en liten fordel. Jeg var i hvert fall veldig fornøyd med den premiesekken jeg fikk, husker jeg. Jeg håper på premie på torsdag, også, fleiper Brandsdal.

- Det er veldig kult at vi er tre Oslo-gutter, og jeg tror egentlig at vi har klart å jobbe godt sammen, og har hatt et veldig godt opplegg i Oslo-regionen. Noe mer enn at vi er flinke til å dra hverandre fram, tror jeg ikke det er, det er nok litt tilfeldig, men det er blitt jobbet godt i Oslo-området, sier han.

Gløersen vant sist Også Anders Gløersen har gode minner fra Holmenkollen. I prøve-VM knuste han en av favorittene før torsdag, russiske Aleksej Petukhov, og vant sprinten i fristil.

- Jeg anser meg selv som en av flere kandidater til å kjempe om pallen her, men det er mange gode utøvere, sier han.

- Det er jo mange som mener det ikke er noen fordel å vinne året før, men jeg fant en fin måte å takle løypa på her i fjor. Jeg syns i hvert fall vi har fått testet løypa med tanke på taktikk, så jeg føler meg veldig komfortabel med at vi er godt forberedt, sier Gløersen.

Øystein Pettersen kom med på VM-laget etter en tid med dårlig form og skuffende resultater. Nå tenker han bare positivt.

- Jeg skal være på mitt aller beste hele VM uansett om jeg går en øvelse eller fem. Så håper jeg vi får møtes på fest etter mesterskapet, sier han.

HØYT OPPE: Øystein Pettersen har ikke vært så høy på pæra i det siste. Men med VM i Oslo bare et par dager unna, er gnisten tilbake. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
HØYT OPPE: Øystein Pettersen har ikke vært så høy på pæra i det siste. Men med VM i Oslo bare et par dager unna, er gnisten tilbake. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer