- Folk skjønner ikke hva vi går gjennom

Tabbe-Robinson støttes - og starter for England.

(Dagbladet.no) Det er ingen tvil om at Paul Robinson sliter for tida. Han har gjort blemmer både på landslaget og i Tottenham - noe som har ført til slakt og latterliggjøring i britisk presse.

Nå mottar han imidlertid støtte fra flere hold, også fra keeperrivaler.

- Vi må ta vare på hverandre, for folk skjønner ikke hva vi går gjennom. Vi kan redde alt i 89 minutter og så slippe inn et mål i det 90. minutt. Da er det plutselig ingen som liker oss, sier Ben Foster til The Guardian.

- Dårlig behandlet

Han er ikke den eneste som nå støtter hardt pressede Robinson. Også tidligere landslagskeeper Nigel Martyn mener Robinson bør fortsette å vokte England-buret.

- Han vil klare seg fint mot Estland og da vil alt være fint igjen. Og så har han rutinen vi trenger til kampen mot Russland, sier Martyn til BBC.

Tottenham var blant lagene som holdt nullen færrest ganger forrige sesong. Denne sesongen har Martin Jols menn bare sikret seg «smultringen» én gang i serien, mot Derby.

Martyn tror Robinsons problemer strekker seg tilbake til tilbakespillet han slapp inn mot Kroatia forrige høst.

HOLDT IKKE BALLEN: Her slipper Paul Robinson inn scoringen til Andrej Voronin, etter at han ikke klarte å holde frisparket til Steven Gerrard. Foto: AFP
HOLDT IKKE BALLEN: Her slipper Paul Robinson inn scoringen til Andrej Voronin, etter at han ikke klarte å holde frisparket til Steven Gerrard. Foto: AFP Vis mer

- Han ble dårlig behandlet av pressen etter dette og har nok ikke fått tilbake selvtilliten helt ennå.

Er trofast

Robinson har lenge vært et selvskrevent valg for Steve McClaren, men slik er det ikke lenger. Likevel velger landslagssjefen å fortsette med Spurs-keeperen mellom stengene.

- Jeg har én keeperpolitikk, og det er å være trofaste mot dem, sa McClaren nylig ifølge The Guardian.

I går offentliggjorde McClaren at han fortsetter med samme sisteskanse, til tross for at Robinson gjorde flere feil mot Aston Villa og heller ikke utviste landslagsklasse da Liverpool scoret sitt første på søndag.

- Er du bekymret over at Robinson hadde en svak kamp mot Liverpool? Det bekymrer ikke meg i det hele tatt. Han starter på lørdag, sier McClaren ifølge PA Sport.

Og forsøker å legge diskusjonen død.

Konkurrenter mangler rutine

FORTSATT FØRSTEVALG: Paul Robinson er fortsatt Englands beste keeper, ifølge Steve McClaren. Foto: REUTERS
FORTSATT FØRSTEVALG: Paul Robinson er fortsatt Englands beste keeper, ifølge Steve McClaren. Foto: REUTERS Vis mer

Men fokuset forsvinner neppe så fort. For Robinson skal ikke gjøre rare feilen mot Estland før han får media og det engelske folk mot seg igjen.

Fire keepere puster Robinson i nakken nå: Scott Carson (Aston Villa), Robert Green (West Ham), Chris Kirkland (Wigan) og David James (Portsmouth). I tillegg venter Ben Foster på å bli skadefri.

- Jeg ville valgt Robinson, sier Foster.

Problemet til McClaren er nemlig at James heller ikke er feilfri. Carson har ingen landskamper fra før, Green og Kirkland har én hver. Og nå som EM-kvaliken skal avgjøres, vil McClaren ha et rutinert hode mellom stengene.

- Robinson har gjort noen høyprofilerte feil i det siste, men generelt sett har han stått bra. Han holdt nullen mot både Israel og Russland, sier Foster.

Derfor fortsetter Robinson. Inntil videre, i hvert fall.

- Folk skjønner ikke hva vi går gjennom
PINLIG BAKLENGS: Da England møtte Kroatia i fjor spratt ballen rett før Robinson skulle sparke unna et tilbakespill. Kula og keeperen endte i nettmaskene.
NEDTUR: Robbo på vei ned til garderoben etter Kroatia-nedturen.