Luke Shaw hylles av Romelu Lukaku

- Folk skjønner ikke hvor sterk han er mentalt

Luke Shaw ble slaktet av Jose Mourinho, men storspiller under Ole Gunnar Solskjær. - Årets spiller for meg, sier lagkompis Romelu Lukaku om venstrebacken.

IMPONERER: Manchester United-venstreback Luke Shaw. Foto: Ian Walton / Reuters / NTB Scanpix
IMPONERER: Manchester United-venstreback Luke Shaw. Foto: Ian Walton / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): Luke Shaw ble hentet til Manchester United i en alder av 18 år. Venstrebacken var den dyreste tenåringen i britisk fotball på det tidspunktet, og ble spådd ei lysende framtid.

Tilværelsen i verdens største fotballklubb har imidlertid ikke alltid vært like enkel for den tidligere Southampton-spilleren.

I 2015 pådro han seg et grusomt beinbrudd mot PSV, som satte han ut av spill i lang tid. Veien tilbake til toppform var tøff, og det hjalp ikke på den unge mannens selvtillit at daværende manager, José Mourinho, stadig vekk kom med kritiske utspill i media.

- Han spilte på siden foran meg, og jeg tok alle avgjørelsene for ham, sa portugiseren om venstrebacken etter en kamp mot Everton. Shaw ble framstilt som udugelig, og mange reagerte.

Hyllet Shaw

Spillergruppa skal ha oppfattet managerens behandling av Shaw som mobbing, men under Ole Gunnar Solskjær virker backen å ha fått en nyvunnen selvtillit.

Mot Crystal Palace på onsdag leverte han en ny solid prestasjon, som ble kronet med en nydelig målgivende pasning til Romelu Lukakus første mål. Shaw stormet oppover Palace' banehalvdel og driblet seg forbi flere motspillere før han serverte belgieren.

Etter kampen hyllet Lukaku Shaw.

- Luke Shaw er årets spiller for meg, og jeg er så glad for at han ga meg pasningen før det første målet. Spillerne som kommer tilbake fra skade kan styrke laget, vi har en veldig sterk stall, mener spissen.

Mot Southampton lørdag ettermiddag leverte Shaw en ny god kamp, og var sentral i Uniteds offensive spill. Hjemmelaget vant 3-2 i en høydramatisk kamp, og venstrebacken kunne juble med lagkameratene ved full tid.

Luke Shaw sammen med Fred, Andreas Pereira og Chris Smalling. Foto: NTB scanpix
Luke Shaw sammen med Fred, Andreas Pereira og Chris Smalling. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Framtida til United og England

Shaw rushet forbi Dagbladet og resten av pressekorpset etter seieren på Selhurst Park på onsdag, men tomålsscorer Lukaku tok seg god tid til å slå av en prat.

Der kom han igjen med lovord om tilretteleggeren av 1-0-scoringen.

- Fra begynnelsen av sesongen, den første kampen, til nå, har han vært vår beste spiller, gjentar Lukaku, som tror det er mengden forberedelser som gjør at Shaw spiller bedre enn noensinne.

Saken fortsetter etter lenken.

- Vi holdt kontakten gjennom sommeren, også da jeg var i Russland. Vi har felles venner. Jeg får videoer der jeg ser hvordan han trener, sier Lukaku, og fortsetter:

- Jeg sa til han før slutten av forrige sesong at han har potensialet til bli Englands faste venstreback i mange-mange år framover. Det samme gjelder i United.

- En ukjent side

Når Lukaku blir spurt om han tror den gjentakende slakten fra Mourinho har såret eller motivert Shaw, svarer belgieren med latter.

- Folk skjønner ikke hvor tøff Luke er mentalt. Han er en av vinnerne på trening. Det er en av sidene ved ham som folk ikke snakker så mye om, men som burde bli kjent. Mentalt er han veldig sterk, sier Lukaku om kompisen.

For cirka ett år siden virket det nærmest uunngåelig at Shaw kom til å forlate United på grunn av den hyppige kritikken fra Mourinho.

- Jeg aner ikke hva han forsøker å oppnå. Det er et skikkelig rart forhold der. Nå ødelegger han spilleren, påsto tidligere Southampton-profil Matt Le Tissier i et intervju med Sky Sports i mars i fjor.

Fantastisk statistikk

23-åringen ble derimot værende, og i desember fikk Mourinho fyken.

Siden har Shaw spilt fast på venstrebacken for Solskjær, som hyllet engelskmannen etter 0-0-kampen mot Liverpool, og videre omtalte det som Shaws beste kamp under hans ledelse.

Om Shaw fikk med seg lovordene fra nordmannen, er usikkert, men både mot Crystal Palace og Southampton har han fortsatt den gode formen.

Statistikk fra oppgjøret på Selhurst Park viser at Shaw traff på samtlige taklinger, vant alle luftdueller og var suksessfull hver gang han prøvde å passere en motspiller.

- Luke Shaw er i god form for øyeblikket. Han er vanskelig å stoppe og det var et fantastisk driv før det første målet, roste Solskjær etter kampen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer