Martin Ødegaard startet for Real Madrid:

- Folk skjønner ikke hvor stort dette er

Martin Ødegaard (21) får skryt av landslagassistent Per Joar Hansen etter sin debut fra start for Real Madrid, men kritiseres av den store avisa Marca.

STARTET: Martin Ødegaard startet på sin gamle hjemmebane mot Real Sociedad. Video: Strive Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Avisen skriver at Ødegaard fremsto som en playmaker så lenge kreftene holdt, men at han etter pause var usynlig. Ødegaard ble byttet ut etter 67 minutter.

Landslagsassistent Per Joar Hansen er ikke helt enig i den vurderinga.

- Han hadde ingen optimal oppladning. Han har vært småsyk den siste uka, og har slitt med jumpers knee-skade i oppkjøringen. Real Sociedad ligger lavt og er vanskelige å spille mot. Utifra forutsetningene kan Martin være fornøyd, forklarer Hansen til Dagbladet.

- Det er utrolig stort for norsk fotball at han får starte i tier-rollen for Real Madrid. Jeg vet ikke om folk i Norge skjønner hvor stort det er, det er bare å se på de navnene han har rundt seg, sier han videre.

- En veldig spesiell kamp for meg, mot gode venner. Det føltes godt å spille, men vi manglet seieren i dag, oppsummerte Ødegaard selv i et intervju vist på Strive.

- Ble du overrasket over at han fikk starte?

- Nei, han er hentet tilbake for å spille kamper, svarer Lagerbäck-assistenten.

Det er den spanske avisen Marca uenig i, de skriver at det var et overraskende valg av Zinedine Zidane å inkludere Ødegaard i startoppstillingen.

ØDEGAARD: Den spanske ligaen starter denne helga, og vi tar for oss noen av Martin Ødegaards høydepunkter fra forrige sesong. Hva kan vi forvente av Ødegaard i Real Madrid? Video: Rødt Kort / Strive Vis mer

- Hvordan vurderer du sjansene hans til å beholde plassen i laget?

- Jeg tror sjansene er gode. Når han får trent mer, og blir bedre kjent med både lagkamerater og spillestil vil han bare bli bedre, slår Hansen fast.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer