- Folk tenker at bare seier er godt nok for Ahonen

Finnen merker forventningspresset.

PÅ JAKT ETTER GODFØLELSEN: Janne Ahonen føler seg godt forberedt til hoppuka selv om sesongen ikke har vært super så langt.Foto: SCANPIX/EP/KIMMO BRANDT
PÅ JAKT ETTER GODFØLELSEN: Janne Ahonen føler seg godt forberedt til hoppuka selv om sesongen ikke har vært super så langt.Foto: SCANPIX/EP/KIMMO BRANDTVis mer

Finske Janne Ahonen har kun hatt beskjedne plasseringer i verdenscupen denne sesongen. Likevel føler han at folk i hjemlandet forventer seier i hoppuka.

33-åringen har stått på toppen av seierspallen som sammenlagtvinner i den tysk-østerrikske hoppuken hele fem ganger. Ahonen er vant med at folk har enorme forventninger til ham.

- Jeg har alltid store forventninger til meg selv til tross for utgangspunktet. Publikum og mediene har for vane å tenke at det bare er seier som er godt nok for Ahonen i hoppuka. Sånn er det visst, sier Ahonen.

20.-plass i Engelberg er veteranens beste plassering denne vinteren. Han ligger på en uvant 35.-plass i verdenscupen sammenlagt. Men Ahonen vil ikke dysse ned mulighetene sine av den grunn.

- De siste finpusshoppene var av bra klasse. Forhåpentligvis får jeg en god start på uka i Oberstdorf slik at ballen begynner å trille i riktig retning.

Likevel er nok ikke Ahonen finnenes eneste håp i den tradisjonsrike konkurransen. Matti Hautamäki og Ville Larinto har innledet sesongen bra og er nummer 3 og 4 i verdenscupen før hoppuka innledes i Oberstdorf onsdag.

(NTB)