- Folk tror jeg er en egoistisk jævel

Før helga fikk Runar Normann klar beskjed av lagkameratene om å jekke seg ned. Men Harstad-gutten føler seg misforstått og feiltolket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VALLHALL (Dagbladet): Vålerenga-direktør Kjetil Siem har gitt Normann beskjed om at han er «under oppsikt».

- Runar er på en slags opplæring her i Vålerenga, der vi prøver å lære han å være litt mer ydmyk. Og det har gått veldig bra stort sett hele tida. Men noen ganger glipper det litt for ham, særlig når han har suksess og gjør det bra, og da plumper han skikkelig uti det, sier Siem til Dagbladet.

- Så han er for breial for dere når det går bra?

- Ja, ikke bare litt. Så jeg har gitt ham beskjed om at vi kommer til å være i skjørtekantene på ham hele veien. Uten å gjøre ham til A4. Men det er en positiv dialog. Vi krangler ikke.

- Håpløst

Normann sjøl føler seg misforstått og mistolket i kjølvannet av scoringa og jubelen mot Newcastle.

- Etter kampen mot Newcastle ble det i enkelte aviser framstilt som om jeg tok æren for hele seieren. Det eneste jeg sa var at uten mitt mål, så hadde vi ikke trengt å reise til Newcastle. Å vri det til at jeg tar hele æren blir fullstendig feil for meg. Helt håpløst.

Det var enkelte av avisoppslagene som førte til at Normann fikk klar beskjed av flere internt i klubben, blant annet av direktør Kjetil Siem.

- Det er klart at slike oppslag gjør at noen reagerer, både lagkamerater og ledelsen har gitt meg refs, og de mislikte at jeg skulle ta æren. Men poenget er at det har jeg ikke gjort. Jeg blir rett og slett forbannet på enkelte journalister og aviser.

- Egoistisk jævel

Harstad-væringen Normann innrømmer at hans personlighet, hans utpregede nordnorske direkte verbale stil, lett kan misforstås. Men han synes stempelet som bråkmaker er urettferdig.

- Folk tror jeg er en egoistisk jævel slik jeg blir framstilt. Det har vært skapt et bilde av meg før, og blir forbundet med det hele tida. Når jeg nå har kommet tilbake, og forandret meg mye, så er det akkurat slike oppslag jeg prøver å unngå.

- Hvordan er du da, egentlig?

- Jeg er en profesjonell fotballspiller. Jeg har profesjonelle holdninger. Og jeg vet at jeg kan prestere på høyt nivå hvis jeg er i min beste form.

Trener Kjetil Rekdal støtter sin nye venstrekant.

- Sånn som situasjonen har vært, så er det fryktelig lett for at han blir dømt av andre. Runar er en gladgutt, og dermed et lett offer for spekulative journalister. Han kan lett misforståes fordi han er ærlig og direkte. Jeg kjenner meg litt igjen, for jeg har opplevd mye av det samme tidligere i karrieren, sier Rekdal til Dagbladet.

- Sms

Men selv om Normann har fått intern pepper etter Newcastle-kampen, har han også fått positiv oppmerksomhet.

- Folk følger tydeligvis godt med i England. Jeg har fått masse sms-er fra gamle lagkamerater i Coventry, og fra engelske kompiser.

- Jeg føler ikke at det var noe hevn for at jeg mislyktes i England. Jeg fikk aldri sjanse til å bevise hva jeg var god for, spesielt på grunn av skader. Men det er artig at folk har lagt merke til scoringa.

Og fra vest i landet har det også kommet meldinger.

- Lite fra folk i Brann, ja, men noen av kompisene mine har jo sendt noen kommentarer, he, he.

Muskelskade

En kranglende rygg har gjort de siste tre ukene vonde for Normann. Men nå er det satt en endelig diagnose.

- Det er muskulært, så det skal bli bedre med intensiv behandling, sier fysioterapeut Håkon Schwabe, til Dagbladet.

Og akkurat det er Normann glad for.

- Jeg er letta, for jeg var redd for at det skulle være noe mye mer alvorlig. Jeg trener i kveld, og håper å spille i morra.

- Og Rekdal er ingen dust om han vraker deg fra laget?

- Rekdal har kjempepeiling på fotball, og jeg tror jeg spiller fra start, smiler Normann.

SLÅR TILBAKE: Runar Normann er godt likt i Vålerenga, men føler at han ofte blir mistolket av mediene. - Etter kampen mot Newcastle ble det i enkelte aviser framtstilt som om jeg tok æren for hele seieren. Det er helt håpløst. Jeg er ikke idiot, heller, sier Normann til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer