Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Folk tror jeg er i 40-årene

Michael Owen sier han er like rask som i 2001.

DET MÅLET: Michael Owen sikret seg en plass i United-hjertene med dette målet mot Manchester City. Foto: AP/Dave Thompson/PA
DET MÅLET: Michael Owen sikret seg en plass i United-hjertene med dette målet mot Manchester City. Foto: AP/Dave Thompson/PA Vis mer

||| • Livestudio fra kl. 18.30: Følg og diskuter United - Wolsburg og sju andre kamper

(Dagbladet.no): Han var mer verd enn Zinedine Zidane, han var spissen hele England digget etter tre mål i storseieren mot erkerival Tyskland.

Vi snakker om 2001, da Michael Owen var på høyden. Eller er han fortsatt det?

Ikke ferdig
- Jeg er ikke treigere enn jeg var for sju, åtte år siden. Ikke sjans, sier Owen i et intervju med The Times i dag.

Angriperen Manchester United hentet gratis fra Newcastle i sommer er lei av bedreviterne som mener den tidligere Liverpool-kometen plutselig mistet farta som gjorde ham kjent.

BLITT BEDRE? Soccerbases statistikk viser at Michael Owen har nettet to ganger på totalt åtte kamper så langt denne sesongen. 29-åringen har oftest vært brukt som reserve. Foto: REUTERS/Phil Noble
BLITT BEDRE? Soccerbases statistikk viser at Michael Owen har nettet to ganger på totalt åtte kamper så langt denne sesongen. 29-åringen har oftest vært brukt som reserve. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Hamstringproblemene jeg hadde tidlig i karrieren gjorde at jeg mistet litt fart umiddelbart. Men siden har jeg vært den samme spilleren, jeg tror til og med jeg er blitt bedre, sier Owen.

Han tror det finnes fordommer mot ham, fordi han har vært så lenge på toppnivå. Han slo gjennom allerede som 18-åring i 1998-VM.

- Folk tror jeg er ferdig med 30-årene, at jeg er i 40-årene. Det virker sånn, med tanke på hvordan de prater om meg. Men jeg er bare 29, jeg er ikke ferdig, sier Owen til avisa.

I United har han fått mest innhopp, det er blitt to ligamål så langt. Det siste var viktigst, overtidsscoringen mot Manchester City på Old Trafford.

Instinkter
Før målet sto den lille spissen helt alene i City-feltet.

- Fotballforståelse er et godt ord for det. Mye av det handler om instinkter, men det er erfaring som bestemmer hvor du plasserer deg. Du tenker «ville jeg beveget meg dit da jeg var gutt, ville jeg forventet det».

Nå håper Owen at gode United-kamper framover bringer ham tilbake på landslaget. Allerede i kveld får han kanskje sjansen mot Wolsburg i Champions League.

- Det er ikke lett å komme i troppen med resultatene laget har for øyeblikket. Men jeg er mer lidenskaplig enn noensinne når det gjelder å forlenge min tid med det engelske landslaget.

TRIPPEL-OWEN: United-spissen ble en folkehelt med sine tre scoringer mot Tyskland i Tyskland i 2001. Foto: REUTERS/Michael Dalder
TRIPPEL-OWEN: United-spissen ble en folkehelt med sine tre scoringer mot Tyskland i Tyskland i 2001. Foto: REUTERS/Michael Dalder Vis mer

Owen står med 40 mål på de 89 landskamper, men har ennå ikke fått tillit hos Fabio Capello.

GJENNOMBRUDDET: Owen løp fra alle og scoret mot Argentina i VM som 18-åring. Foto: Pawel Kopczinski
GJENNOMBRUDDET: Owen løp fra alle og scoret mot Argentina i VM som 18-åring. Foto: Pawel Kopczinski Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media