Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Folk vet at jeg ikke faller lett

Berbatov mener Uniteds avgjørende straffe mot Liverpool var soleklar.

MaSIKKER: Ryan Giggs var nådeløs da Manchester United fikk en tidlig straffe, og banket ballen i hjørnet med stor kraft.Foto: SCANPIXREUTERS/Phil Noble
MaSIKKER: Ryan Giggs var nådeløs da Manchester United fikk en tidlig straffe, og banket ballen i hjørnet med stor kraft.Foto: SCANPIXREUTERS/Phil Noble Vis mer

(Dagbladet): Manchester United - Liverpool 1-0.

«King Kenny returns» sto det på et stort banner Liverpool-supporterne hadde tatt med seg fra Merseyside til Old Trafford i formiddag.

Kenny Dalglish' tilbakekomst som manager har gitt store deler av fansen fornyet optimisme, men i ettermiddag fikk de erfare at frelsen ikke vil komme av seg selv.

Liverpool åpnet en grusom førsteomgang med straffescoring mot før kampen var ordentlig startet, og avsluttet den med ti mann etter at kaptein Steven Gerrard taklet på seg rødt kort en halvtime ut i omgangen.

Da ble det for vanskelig for bortelaget å komme tilbake, og i stedet for hyllest til Kenny Dalglish, runget Manchester United-fansens humoristiske «Du får sparken i morgen» utover stadion.

- Liverpool spilte bra, og Reina var deres beste spiller med noen gode redninger, men vi var det beste laget, sier Dimitar Berbatov, ifølge PA.

TØFF START: Kenny Dalglish fikk sin første baklengs som Liverpool-manager etter to minutter denne gangen.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
TØFF START: Kenny Dalglish fikk sin første baklengs som Liverpool-manager etter to minutter denne gangen.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

Dalglish er misfornøyd med både straffeavgjørelsen og det røde kortet.

- De to avgjørelsene er viktige faktorer i kampen, men å gå i detalj på det vil være å overskygge spillernes innsats. Det er vanskelig å komme hit mot topplaget, og når du spiller med ti mann og får en tidlig baklengs er du nødt til å vise innsats, og det gjorde både spillerne og supporterne, sier han, men legger til:

- Jeg syns ikke straffen var straffe. Og utvisningen, skal alle som letter fra bakken vises ut nå? Howard Webb gikk først bort fra situasjonen, og blåste først etter at en av spillerne våre hadde sparket ballen videre, sier Dalglish.

Billig straffe
Skotten hadde altså ikke sittet i managerstolen i to minutter før han fikk merke presset som en gang fikk ham til å forlate posten i Liverpool.

Dimitar Berbatovs mottak inne i sekstenmeteren var like fjærlett som fallet han fulgte opp med, da Daniel Agger satte inn en unødvendig takling nede ved dødlinja.

Berbatov var på vei ut av banen, og Agger hadde ingen grunn til å sette ut venstrebeinet. Likevel gjorde Dimitar Berbatov maks ut av situasjonen, da han kastet seg i bakken for å hjelpe Howard Webb til fløyta.

Webb blåste, og Ryan Giggs blåste ballen i mål fra straffemerket.

UTVIST: Liverpool-kaptein Steven Gerrard taklet Michael Carrick med knottene først, og Howard Webb sendte ham rett i dusjen.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
UTVIST: Liverpool-kaptein Steven Gerrard taklet Michael Carrick med knottene først, og Howard Webb sendte ham rett i dusjen.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

- Selvfølgelig var det straffe, sier Berbatov.

- Det var nok kontakt til at jeg mistet balansen, og folk vet at jeg ikke faller lett, sier bulgareren.

Målscorer Giggs er ikke like sikker.

- Jeg kunne ikke se det fra der jeg sto, men spillernes reaksjoner pleier å fortelle mye, og spillerne rundt ballen virket ikke så fornøyde. Når avgjørelsen er tatt, må man bare komme seg videre, sier waliseren.

Gerrard mistet hodet
Til tross for 0-1 til pause så Liverpool tidvis lovende ut i første omgang.

Pasningsspillet satt bedre enn på lenge, og et tidlig høyt press fortalte om et lag som hadde til hensikt å true Manchester United på deres hjemmebane.

Kaptein Steven Gerrard gjorde imidlertid den jobben mye vanskeligere etter en drøy halvtime.

SKUFF: Reina fortviler etter Giggs' scoring.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
SKUFF: Reina fortviler etter Giggs' scoring.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

Gerrard forlot bakken og kastet seg inn med knottene først mot Michael Carrick midt på banen, traff leggene klokkerent, og ble sendt rett i dusjen av Howard Webb.

En skuffet Kenny Dalglish måtte se situasjonen en gang til på monitoren ved sidelinja, men kan neppe klage for mye på akkurat den avgjørelsen.

Med ti mann fikk Liverpool slite mer, og Manchester United kunne økt ledelsen på overtid av første omgang.

Jonny Evans sto helt umarkert da corneren kom fra venstre, men den knallharde headingen traff stolpen og spratt ut igjen.

God Reina
United startet andreomgangen best, og var farlige foran Liverpools mål de første minuttene.

Javier Hernandez headet like utenfor etter 50 minutter, og Patrice Evra kunne kanskje fått straffe (om ikke det hadde vært for den i første), da han så ut til å bli lagt ned i feltet like etter.

Kenny Dalglish prøvde to tidlige bytter og satte inn Jonjo Shelvey og Ryan Babel, uten at det fikk umiddelbare konsekvenser.

Fabio Aurelio testet riktignok Tomasz Kuszczak med et godt frispark etter halvspilt omgang, men det var hjemmelaget som skapte sjansene også etter pause.

En strålende Pepe Reina stoppet en kanonade av avslutninger da United presset voldsomt med tjue minutter igjen, og reddet med det flere baklengs for Liverpool.

Med ti mann klarte ikke bortelaget å få til en sluttspurt heller, og kampen endte 1-0. Manchester United videre til fjerde runde, der Southampton venter på bortebane.

- Det tidlige målet hjalp oss, det gjorde utvisningen også, men vi hadde nok sjanser til å avgjøre tidligere, og det blir alltid litt nervøst når du ikke klarer det. Defensivt så vi bra ut, og vi kunne scoret mer i dag, sier Ryan Giggs.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling