Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Folk vet ikke hvor menneskelig han er

Pires benekter Villa-mytteri mot Houllier.

STØTTES: Den hardt pressede Aston Villa-manageren Gerard Houllier får støtte av landsmann Robert Pires.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
STØTTES: Den hardt pressede Aston Villa-manageren Gerard Houllier får støtte av landsmann Robert Pires.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES Vis mer

Følg Premier League og Tippeligaen i Dagbladets fotballstudio fra kl. 13!

Aston Villa står i fare for å rykke ned. Veteranen Robert Pires går likevel ut og forsvarer lagets pressede manager Gérard Houllier

- Han er som en far, vi er hans sønner og han forsvarer sine sønner. Det er noe folk ikke vet om ham, hvor menneskelig han er, sier Pires til Telegraph.

37 år gamle Pires er hentet inn for å redde Aston Villa fra nedrykk i en sesong der Houllier har kranglet med en rekke spillere. John Carew er blant flere spillere som franskmannen har lånt ut.

- Hans fremste egenskap er at han elsker sine spillere. Han prioriterer laget. Gérard er en bra trener fordi han har bevist det tidligere. Det viste han i Liverpool og i franske Lyon, mener Pires.

Ber om støtte «Hou are you» og «Hou don't know what you do» er ordspill engelske aviser bruker om Houllier. Villa-fansen vil ha franskmannen ut, men foreløpig beholder den tidligere Liverpool-manageren jobben.

- Supporterne er ikke vant til å se sitt lag så nær bunnen. Jeg ber om at fansen har tro på laget. Vi trenger dem. Og de trenger oss. Sammen er vi sterkere, mener Pires.

Ikke mytteri Han avviser at Houllier har mistet den såkalte garderoben.

- Mytteri? Nei. Mytteri som på en båt? Nei. Min følelse er at vi er sammen om dette. Det som skjer utenfor garderoben med journalister og agenter er ikke bra for laget, men samholdet inne i garderoben er sterkt, hevder den tidligere Arsenal-spilleren.

Houllier har lagt ned forbud mot bruk av mobiltelefon på treningsfeltet.

- Vi trenger regler. Det er viktig. Du spiller ikke med mobiltelefoner, så hvorfor bruke dem på trening, undrer Pires.

Redder plassen Han tror Aston Villa overlever på øverste nivå i engelsk fotball.

- Jeg er sikker på at Villa blir værende i Premier League, og neste sesong vil alt bli bedre.

Aston Villa fikk en skjev start på sesongen. Martin O'Neill sa opp som manager fem dager før ligastart. Kevin MacDonald, som mange vil huske fra Liverpool på 1980-tallet, var vikarmanager. Han var ønsket med videre av spillerne, men eier Randy Lerner hentet inn Houllier.

Det har ikke vært en god løsning for Birmingham-klubben. Carew er bare en av flere spillere som er lånt ut. Samtidig er Richard Dunne og James Collins bøtelagt for bråk med trener Gordon Cowans.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media