Europa League-finalen mellom Arsenal og Chelsea

Folkehelt etter bestialsk drap

Henrikh Mkhitaryan dropper kveldens Europa League-finale. Bakgrunnen er det anspente forholdet mellom Aserbajdsjan og Armenia.

DØMT: Ramil Safarov ble dømt for drapet på en armensk soldat i Ungarn, men tilgitt av presidenten da han ble utlevert tilbake til hjemlandet etter åtte år i fengsel. Foto: NTB Scanpix
DØMT: Ramil Safarov ble dømt for drapet på en armensk soldat i Ungarn, men tilgitt av presidenten da han ble utlevert tilbake til hjemlandet etter åtte år i fengsel. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Arsenal - Chelsea 21.00 (TV 2)

Henrikh Mkhitaryan kunne ha vært en viktig brikke for Arsenal i kveldens Europa League-finale mot Chelsea. Armeneren har seks mål og fire målgivende på 25 kamper for «The Gunners» denne sesongen.

Men Mkhitaryan er ikke med i troppen til kveldens kamp.

Han turte rett og slett ikke å dra til Aserbajdsjan.

Lang konflikt

Det er et svært anspent forhold mellom Mkhitaryans hjemland Armenia og Aserbajdsjan. Bakgrunnen er konflikten om den omstridte utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh.

De to landende har kranglet om Nagorno-Karabakh siden armenske separatister på 1990-tallet tok kontroll over republikken i en krig som krevde om lag 30 000 menneskeliv.

- Situasjonen langs hele den omstridte grenselinjen mellom styrker fra Nagorno-Karabakh og Aserbajdsjan er fortsatt ekstremt vanskelig, uttalte det armenske forsvarsdepartementets talsmann Artsrun Hovhannisyan i 2016.

Bestialsk drap

At forholdet er betent, og har fått personer til å gjøre ekstreme ting tidligere, er Ramil Safarov et levende bevis på. Safarov var i det aserbajdsjanske militæret på starten av 2000-tallet, og ble sendt til et språkkurs arrangert av Nato i Ungarn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer