Folkehelten Voeckler vant sin første Tour-etappe

Umåtelig populært i Frankrike. Hushovd tapte nye poeng til Cavendish.

ENDELIG! I sin sjuende Tour de France vant den populære franskmannen Thomas Voeckler omsider sin første etappe i dag! I bakgrunnen er hovedfeltet i gang med spurten. Cavendish tok tredjeplassen, Thor Hushovd ble nummer ti.Foto: Pascal Pavani, AFP/Scanpix
ENDELIG! I sin sjuende Tour de France vant den populære franskmannen Thomas Voeckler omsider sin første etappe i dag! I bakgrunnen er hovedfeltet i gang med spurten. Cavendish tok tredjeplassen, Thor Hushovd ble nummer ti.Foto: Pascal Pavani, AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Thomas Voeckler (30) ble folkehelt i Frankrike etter på heltmodig vis å ha forsvart den gule ledertrøya i ti dager i 2004.

Den alltid offensive Bbox Bouygues Telecom-rytteren har imidlertid aldri vunnet en etappe i rittet før i dag. Og igjen var det offensiv kjøring som førte fram. Han satt i brudd sammen med fem andre ryttere nesten helt fra start av dagens femte etappe.

Drøye seks kilometer før mål, begynte rytterne i gruppa å støte på hverandre, og med litt under fem kilometer igjen satte Voeckler inn det avgjørende støtet.

En real opptur etter at alt gikk galt for Bbox-gutta i går. I dag var de bestemt på å forsøke å slå tilbake.

- Jeg kom først, og er veldig, veldig glad, sier Voeckler til TV 2.

Og på spørsmål om hva som er det største - gjennombruddet med de ti dagene i gult i 2004 - eller dagens etappeseier, heller Voeckler mot det siste.

- Det er fem år siden 2004, jeg var ung og hadde karrieren foran meg. Nå er jeg tretti år, og kan bedre sette pris på seieren, sier han.

Hovedfeltet gjorde oppe om tredjeplassen, som Mark Cavendish tok enkelt. Thor Hushovd ble nummer ti på dagens etappe, og tapte nye ti poeng til briten i den grønne trøya.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer