Folkekongen av rally

Petter Solberg nektet først å tro det. Men Dagbladets lesere har talt; Folkets Idrettspris for 2002 går til rallysirkusets nye gullgutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var aldri noen som helst tvil om at bronsestatuetten i år skulle havne på peishylla til en fartsgal 28-åring fra Spydeberg i Østfold. Og dermed danket han ut en firedobbel OL-vinner og en fotballtrener som ble en legende allerede før han ga seg. Ole Einar Bjørndalen og Nils Arne Eggen hadde ikke nubbesjans mot Spydeberg-ekspressen i avstemningen.

- Nei, er det sant sier mr. Rally måpende.

Vi sitter på Kafé Eno på Vålerenga, ei sjarmerende lita kneipe kjent for sine overveldende cowboylunsjer og hyggelige service. Samtlige er på fornavn med Petter. Kanskje ikke så rart, siden han har hengt der siden han var seks år - i en alder da han fremdeles var usikker på hvilken pedal som var gass og hvilken som bremset. Det har verdens nest beste rallyfører god greie på i dag.

- Ufattelig

- Det var pappa som begynte å ta meg med hit. Her pratet vi bil sammen med andre rallyinteresserte. Det var stor stas. Og her er jeg stort sett hver torsdag for å snakke med gutta over en ordentlig lunsj, smiler Petter.

Han tror fremdeles ikke at Folkets Idrettspris for 2002 er hans, men når vi gjentar det for tredje gang, begynner det å demre. Og han går direkte fra fornektelsesfasen til overraskelsesfasen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer