Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Folket er sinte

Nordkoreanerne raser. Videoprodusent tilbød seg å gå av etter flaggtabben.

PINLIG TABBE: De nordkoreanske spillerne gikk av banen da feil flagg ble vist på storskjermene før kampen deres mot Colombia i går. Nå driver arrangøren hektisk brannslukking. Foto: SCANPIX/AP/Chris Clark
PINLIG TABBE: De nordkoreanske spillerne gikk av banen da feil flagg ble vist på storskjermene før kampen deres mot Colombia i går. Nå driver arrangøren hektisk brannslukking. Foto: SCANPIX/AP/Chris Clark Vis mer

(Dagbladet): Fotballkampen mellom Nord-Korea og Colombia i OL ble en time forsinket i går kveld, etter at en arrangørtabbe førte til at det sørkoreanske flagget fikk en hovedrolle i oppladningen.

Den nordkoreanske leiren tok laget av banen umiddelbart da de oppdaget feilen, og kom kun tilbake igjen etter intense diskusjoner på sidelinja og i tunnelene.

I dag forteller en representant for landets olympiske komité om sinne i hjemlandet.

- Så klart folket er sinte, sier Ung Chang, ifølge Telegraph.

- Dersom en av deres utøvere vant gull og flagget til et annet land kom opp, hva ville skjedd?, spør han retorisk.

Menneskelig feil
Ifølge avisa har OL-arrangøren Locog lagt skylda for brøleren på en videprodusent i selskapet med ansvar for storskjermsnuttene.

Vedkommende skal ha tilbudt seg å slutte i jobben.

Statsminister David Cameron har også blandet seg inn, og har i dag forsøkt å spille ned blunderen, som han kaller en enkel glipp.

- Vi må ikke blåse opp denne episoden unødig. Det var uheldig, det skulle ikke ha skjedd, og vi bør la det bli med det, sier Cameron.

Frykter det var bevisst
Nordkoreanerne vil ikke bagatellisere det fullt så mye, og landslagstrener Gun Sun Ui sier han vil ta saken opp med både Locog og Fifa.

- Spillerne våre ble annonsert med navn og bilde ved siden av det sørkoreanske flagget. Forskjellen på flaggene er et stort problem. Laget vårt ville ikke gått på banen igjen før problemet var løst. Dessverre tok det litt tid før det ble gjort skikkelig, men da besluttet vi å gjennomføre kampen, sier Ui.

Han vil nå forsikre seg om at feilen ikke ble gjort med vilje.

- Det er spørsmålet jeg vil stille Locog og Fifa. Vi ble sinte fordi spillerne våre ble presentert som om de er fra Sør-Korea, og det påvirker oss sterkt, sier landslagssjefen.

Arrangørkomiteen Locog beklaget i går kveld tabben.

- Før kveldens kamp på Hampden Park ble det sørkoreanske flagget vist på storskjermen i stedet for det nordkoreanske. Dette var åpenbart en tabbe. Vi vil beklage overfor laget og Nord-Koreas olympiske komite, og vil gå til skritt for å sikre at dette ikke skjer igjen, sa arrangørkomiteen i en uttalelse

GALT/KORREKT: Bildet viser Song Hui Kim på storskjermen, under og etter tabben. Foto: SCANPIX/REUTERS/James Crossan
GALT/KORREKT: Bildet viser Song Hui Kim på storskjermen, under og etter tabben. Foto: SCANPIX/REUTERS/James Crossan Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media