<strong>POPULÆR:</strong> Henke Larsson er en høyt respektert og godt likt mann i Sverige. Nå tar stadig flere svenske landslagsspillere til orde for å få inn 38-åringen som ny landslagssjef. Her i duell med Danmark og Liverpools Daniel Agger under lørdagens møte i Parken. Foto: Liselotte Sabroe, EPA/Scanpix
POPULÆR: Henke Larsson er en høyt respektert og godt likt mann i Sverige. Nå tar stadig flere svenske landslagsspillere til orde for å få inn 38-åringen som ny landslagssjef. Her i duell med Danmark og Liverpools Daniel Agger under lørdagens møte i Parken. Foto: Liselotte Sabroe, EPA/Scanpix Vis mer

Folket og spillerne vil ha Henke

- Noe å tenke på, sier Sveriges fotballpresident.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Etter at Henrik Larsson (38) ble lansert som kandidat til den ledige jobben som svensk landslagssjef i går, har det svenske folket skiftet favoritt.

Av 110 000 som stemte hos Aftonbladet på søndag, ønsket 52 prosent seg Sven-Göran Eriksson (61) som ny sjef.

Men etter at Henke Larsson ble tatt med i avstemningen hos Expressen, har han fått 49 prosent av 8700 stemmer.

Svennis har 24 prosent, mens de antatt mest sannsynlige alternativene Hans Backe og Erik Hamrén kun har fått henholdsvis 12 og 5 prosent av stemmene.

Også fotballpresident Lars-Åke Lagrell sier at Henke som landslagssjef er noe å vurdere, nå som han har varslet at han ser for seg en trenerkarriere.

- Jeg liker Henke, men har aldri tenkt i de baner, han har jo vært en spiller. Men det er en ny tanke som man må ta til seg, og fundere over, sier Lagrell til Expressen.

Henke Larsson svarte «ingen aning» da han søndag ble spurt hva han ville svart på et tilbud om jobben.

Men til SR Radiosporten sier han at en landslagsjobb er en naturlig ambisjon om han blir trener.

- Om man blir trener, så forsøker man vel å bli så god som mulig. Å først trene så bra klubber som mulig, og deretter ta over et landslag. Så selvsagt er det alltid en ambisjon som kommer til å være der, sier Henke.

Spillerne positive
Midtbanespiller Anders Svensson gikk i går ut med sin støtte til forslaget om Henke. I dag presenterer Expressen en rundspørring blant landslagsspillerne, og Svensson er ikke alene.

- Henke åpnet jo for å bli trener etter karrieren. Jeg synes han hadde vært et utmerket valg som landslagskaptein, og de burde spørre ham, sier Samuel Holmén (25), Brøndby.

- Da sier jeg Henke Larsson. Fordi det er en veldig respektert spiller i dag, og om man skal prøve noe nytt, så hvorfor ikke utnytte all erfaringen hans, sier Sebastian Larsson (24), Birmingham.

- Henke har erfaringen til det. Han har spilt i fantastiske klubber og gjort mange bra mesterskap. Så avhenger det litt av hva forbundet ser etter, men han har nok det også, sier Mattias Bjärsmyr (23), Panathinaikos.

- Jeg tror mange spillere i fullt alvor synes Henke ville være et godt alternativ. Jeg synes også at det ville vært et bra alternativ, sier Mikael Nilsson (31), Brøndby.

I tillegg sier altså Elfsborg-veteran Anders Svensson (33) at han synes Henke bør få sjansen.

- Han har vært i Barcelona og Manchester United og trent med de beste spillerne i verden, med ulike treningsformer og innflytelser. Det hadde vært rått å få Henrik Larssons kunnskap inn i svensk fotball, sier Svensson.

Groningen-backen Andreas Granqvist (24) never Erik Hamrén som en heit kandidat, men mener Henke er en outsider som kunne ta jobben.

Av de andre spillerne er det flere som ikke har noen favoritt, et par andre som nevner Hamrén, et par Hans Backe og Svennis.

- Svennis interessert
Samtidig melder Aftonbladet at Sven-Göran Eriksson har sagt seg interessert i landslagsjobben.

Avisas kilder hevder at Svennis har fått en forespørsel fra forbundet, og svart at han er interessert og smigret.

Men opplysningene bør kanskje tas med en klype salt. Fotballpresident Lagrell sier at man ikke har kommet så langt i prosessen at man har begynt å snakke med kandidater. Forbundsstyret har møte på torsdag, og og begynner arbeidet da.

Aftonbladet har også kilder som hevder at styret skal være i tvil om Svennis' kandidatur - dels på grunn av frykten for høye lønnskrav, dels begrunnet med usikkerhet om hvor godt han kjenner svensk fotball etter mange år i utlandet.

Svennis-agent Athole Still ønsker ikke å kommentere opplysningene om at hans klient skal være aktuell som svensk landslagssjef på spørsmål fra Expressen.

INTERESSERT? Ifølge Aftonbladets kilder er Sven-Göran Eriksson interessert i jobben som svensk landslagssjef. Enn så lenge er han sportsdirektør i Notts County i engelsk League Two.Foto: Lindsey Parnaby,  EPA/Scanpix
INTERESSERT? Ifølge Aftonbladets kilder er Sven-Göran Eriksson interessert i jobben som svensk landslagssjef. Enn så lenge er han sportsdirektør i Notts County i engelsk League Two.Foto: Lindsey Parnaby, EPA/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer