Folket ønsker Carew

Nesten halvparten av Norges befolkning ønsker å se John Carew på banen mot Spania.

Dagbladet og Infact har spurt et representativt utvalg av Norges befolkning om vi ønsker John Carew med mot Spania. 46,9 prosent svarte ubetinget ja.

Det synes John Carews agent Per A. Flod er hyggelig.

Nå mener Flod at det må være opp til Fotballforbundet å etterkomme befolkningens ønsker. For Carews egen lyst er det ingenting i veien med.

- John har jo gitt et innspill og strakt ut ei hånd etter sine ønsker. Når man har spilt den ballen fra Roma til Oslo viser det vilje, så får vi se om vi finner en løsning, sier Flod til Dagbladet.

- Spørsmålet er om viljen er like stor andre veien, fortsetter han.

Dialog

I Fotballforbundet er man glade for at de har opprettet en dialog med Roma-spissen, selv om de overlater laguttaket til Nils Johan Semb. For per i dag er ikke John Carew regnet som tilgjengelig til kampene.

- Man lytter alltid og observerer det som skrives og menes, men de som tar ut laget kan ikke gjøre det ut fra gallup-undersøkelser og sånne ting, sier fotballpresident Per Ravn Omdal til Dagbladet.

Toppfotballsjef Tore Krogstad synes det er hyggelig at folk ønsker Carew tilbake i landslagsvarmen. Men før det blir aktuelt, må forbundet få snakket med John. Personlig.

- Vi ønsker å bruke de spillerne som er best til enhver tid, og som er tilgjengelige, sier Krogstad til Dagbladet. Men problemet hans er at Carew ikke har sagt det selv ennå.

- Døra står på gløtt for ham, men da må vi snakke sammen, sier Krogstad.

I samtaler

I helga innledet NFF samtaler med Flod. Uten at de kom noen vei.

Flod synes det var dumt at de ikke fikk lagt uenighetene bak seg i helgen som var. Nå velger han å ikke mene noe om hvorvidt Carew kommer til å spille de viktige kampene mot Spania.

- Hva jeg tror og ikke tror, er ikke det viktige. Det viktige er resultatet. Jeg er optimistisk av natur, hvis ikke hadde jeg pakket dette sammen for lenge siden. Men jeg legger ikke skjul på at dette er vanskelig, sier Flod.

Selv synes han at saken rundt Carew og Semb er blåst ut av alle proporsjoner. Og der tror han Semb kan være enig.

- Om vi er uenige om det meste, kan vi i hvert fall være enige om det! Kvinnene er mer positive til Carews deltakelse enn menn. Kvinnene fordeler seg slik: 47,7 prosent sier «ja», 34,2 prosent sier «nei», 19,0 sier «vet ikke». Mennenes fordeling: 46,0 prosent «ja», 40,8 prosent «nei», 13,3 prosent «vet ikke».

ØNSKER Å SPILLE: ...og er ønsket av folket. Nordmenn ser heller at John Carew spiller enn at han ikke gjør det. Kvinnene er mest positive til ham.