Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Folket tror på RBK

Et klart flertall av det norske folk tror Rosenborg stikker av med sitt 13. strake seriemesterskap. Men vi håper Vålerenga klarer å ta gullet.

52 prosent av de spurte i målingen som MMI har foretatt for Dagbladet svarer Rosenborg på spørsmålet «Hvem tror du vinner serien i år?». 23 prosent svarer Vålerenga, mens 25 prosent har ingen mening.

Trønderne er spesielt selvsikre. Hele 77 prosent av folk i Trøndelag og Nord-Norge tror Rosenborg vinner serien. Bare fem prosent tror Vålerenga klarer det.

Oslo-innbyggerne skiller seg ut med sterkest tro på Vålerenga. 37 prosent tror seriegullet havner i hovedstaden, mens 27 prosent tror på Rosenborg, 36 prosent har ingen mening.

Klare patrioter

Men når spørsmålet endres til «Hvem håper du vinner serien i år?» forandrer tallene seg kraftig. 38 prosent av befolkningen håper Vålerenga vinner seriemesterskapet, 34 prosent håper på trønderne, mens 28 prosent ikke har noen mening.

Og patriotismen slår ut for fullt. Hele 51 prosent av Oslo-innbyggerne håper laget fra østkanten innkasserer gullet. 20 prosent håper Rosenborg vinner, mens 28 prosent ikke har noen mening.

Sterkest i troen

I Trøndelag og Nord-Norge er tallene like tydelige: 62 prosent håper på Rosenborg-gull, bare 18 prosent håper Vålerenga vinner serien.

Men resten av landet har hjertet sitt hos utfordreren.

40 prosent på Sør- og Vestlandet håper på Vålerenga, 30 prosent på RBK. 41 prosent av befolkningen på Østlandet håper på Oslo-laget, 28 prosent på Rosenborg. Rosenborgs supportere er veldig trygge i sin tro. 90 prosent av dem som håper på Rosenborg tror laget klarer å vinne serien. Bare to prosent av tilhengerne er redd Vålerenga vil snyte dem for festen. Hos Vålerengas tilhengere er troen svakere.

52 prosent av dem som håper på laget fra Oslo, tror de klarer å vinne serien, mens hele 37 prosent tror Rosenborg vil stikke av med gullmedaljene.

STERKE I TROEN: Rosenborg har målforskjellen på sin side, og de fleste nordmenn tror trønderne kan juble for en ny gullmedalje i morgen. 28. oktober i fjor feiret laget sitt 12. seriemesterskap.
EIER HJERTENE: Mange håper på gull til Kjetil Rekdal og VIF.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media