Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Folket tror på Semb

Nils Johan Semb har folkets støtte i sin nye jobb som landslagstrener. Tre av fire fotballinteresserte nordmenn tror Norge vil fortsette fotballframgangen med Semb i førersetet. - Det er hyggelig at folk har tro på meg, sier den ferske landslagssjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ledet Nils Johan Semb sin aller første A-landslagstrening. Jobben med å følge opp Egil Drillo Olsens imponerende regjeringstid er i gang. Og folket tror ikke på noe magaplask med Semb. Det viser en undersøkelse MMI har gjort for Dagbladet.

  • 64 prosent av de spurte tror Sembs landslag vil slå like godt fra seg som Drillos har gjort.
  • Ni prosent tror Norge blir bedre enn de var under Egil Olsen.
  • 17 prosent frykter en fotball-nedtur med Nils Johan Semb i ledelsen.

Med andre ord: Nils Johan trenger ikke frykte klisjeen han for lengst har gått lei - den om å hoppe etter Wirkola.

- Det er hyggelig at folk har tro på den jobben jeg skal gjøre, sier Semb.

Samtidig vet han uhyggelig godt hva som kreves for å holde på folkets tillit: Resultater.

Trenger resultater

Og dem er det få av etter én amputert treningsøkt.

- Hva folk mener om den jobben jeg gjør, er avhengig av hva slags resultater vi oppnår. Det er først når vi kommer i gang med kampene at vi får svar på om Norge fortsatt holder mål. Hovedoppgaven min er ganske enkelt å oppnå resultater. Over tid er det også viktig å utvikle spillet vårt videre. For publikum forlanger ikke bare resultater - de vil også bli underholdt, påpeker den nye landslagssjefen.

Som ikke var grepet av noen spesielle følelser da han i går ledet sin aller første landslagstrening.

- Men det er pirrende å ha ansvaret for kampforberedelsene for første gang, innrømmer Semb.

- Jeg er ikke usikker på hvordan debuten går, men spenninga er der.

Vanskelig motstander

Egil Olsen fikk en knallstart da han overtok som landslagssjef i 1990. I kjølig høstvær ble Kamerun overkjørt med 6- 1, og Drillo ble straks omfavnet av publikum.

Nils Johan Semb vil få en mye tøffere premiere. I morgen venter Romania - en motstander som i følge Semb er langt bedre enn folk flest tror.

- Kunne du tenkt deg en enklere motstander for å være sikret et godt resultat i debuten?

- Det er viktig med en god start i en jobb som dette. Og jeg kunne helt sikkert fått en annen motstander hvis jeg ville, men jeg lot Fotballforbundet velge fritt. Og de har lagt lista høyt. Romania er en fin utfordring for oss.

- Fortjent tillit

Ifølge MMIs undersøkelse, har folk med høy inntekt større tro på Nils Johan Semb-suksess enn de lavtlønte.

  • Troen på fotballnedtur med Semb vokser jo lenger nord i landet man kommer. 25 prosent av nordlendingene tror Norge blir dårligere med Semb. Tilsvarende tall for Oslo er 11 prosent.
  • Tilliten til Semb øker i takt med fotballinteressen. Hele 80 prosent av dem som betegner seg som «meget interesserte», tror Norge blir bedre eller like gode som under Drillo.

Landslagsveteran Kjetil Rekdal mener Nils Johan Semb fortjener tilliten.

- Norges Fotballforbund har gjort et godt valg. Jeg er enig med alle dem som tror at framgangen vil fortsette under Nils Johan, sier Rekdal.

OMFAVNET: </B> Både laget og det norske folk omfavner den nye landslagstreneren, ifølge en undersøkelse Dagbladet har gjort.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!