Folket velger RBK

Dagbladets lesere har talt: 65 prosent ønsker Rosenborg som basis for Norges landslag. 35 prosent av innringerne mener Nils Johan Semb bør sette sammen de 11 beste spillerne - uansett hvor de kommer fra.

- Kjempehyggelig at folket har tro på Rosenborg. Det gir oss enda mer selvtillit foran neste ukes Mesterliga-kamp mot Galatasaray, sier Runar Berg til Dagbladet.

Etter Norges begredelige forestilling mot Albania på Ullevaal, skrev Dagbladets fotballkommentator Øivind A. Monn-Iversen at et samspilt Rosenborg ville vunnet. La Rosenborg overta jobben, skrev Dagbladet.

På bakgrunn av denne kommentaren, inviterte vi i går våre lesere til å ringe inn sin mening.

  • Bør kjernen i det norske landslaget bestå av Rosenborg-spillere? var vårt spørsmål.

Lesernes mening var klar:
To av tre innringere svarte ja.

Dagbladets forslag var at bare Frode Grodås, Tore André Flo samt eks-RBK-erne Steffen Iversen og Vegard Heggem skulle forsterke dagens Rosenborg-lag.

Mye kok

- Heldigvis er det ikke avisene og folket som tar ut landslaget. Da hadde det blitt mye kok. Jeg har tillit til Sembs laguttak - uavhengig om jeg er med eller ikke, sier Leeds-proffen Alf-Inge Håland til Dagbladet.

Likevel har han forståelse for folkets reaksjoner.

- Rosenborg har spilt godt i Europa, samtidig som vi har to dårlige resultater på hjemmebane. Men det er ingen automatikk i at RBK hadde slått Albania, sier Håland.

Umulig å spå

Runar Berg er inne på Dagbladets landslag, og takker for tilliten.

- Men det er viktig å skille mellom klubb- og landslag. Rosenborg ville nok gjort det bra mot Albania, men hva resultatet hadde blitt, er umulig å spå, sier Berg.

RBK-stopperen Bjørn Otto Bragstad er tvilende til Dagbladets forslag, og er heller ikke enig i lesernes dom.

Etterpåklok

- De som spilte mot Albania er Norges beste. Derfor var landslagsuttaket riktig, sier Bragstad til Dagbladet.

- Klart vi som klubblag er bedre samspilt enn et landslag. Men ikke dermed sagt at vi resultatmessig hadde gjort det bedre.

- Men jeg skjønner folket. Rosenborg har gjort det bra i Mesterligaen, mens Norge halter i EM-kvalifiseringen. Det er lett å være etterpåklok, sier Bragstad.

<B>SATS PÅ RBK:</B> De jubler jevnt og trutt på klubblaget. Det burde Roar Strand (t.v.), Runar Berg og Sigurd Rushfeldt gjøre på landslaget også, mener Dagblad-leserne.