- Folket vil ha blodet mitt

Den franske landslagssjefen Roger Lemerre tror han får sparken dersom Frankrike ikke vinner med to mål mot Danmark i dag.

Følg kampen her kl. 08.30 tirsdag morgen!

Frankrike befinner seg på bunnen av gruppe A, med et fattig poeng og en smultring i målprotokollen. Det svinger ikke av de regjerende mestrene om dagen, og i morgen er skjebnekampen mot Danmark.

Da må Frankrike vinne med to mål for å sikre avansement til åttendedelsfinalen.

- Jeg har lyst til å si at en mann som meg vet hva konsekvensen er for en situasjon hvor vi ikke går videre, sa Lemerre til Reuters på en pressekonferanse i dag.

Hvis Frankrike ikke skulle klare å gå videre, vil det bli første gang siden 1966 at en regjerende mester blir slått ut i gruppespillet, og Lemerre vet at franskmennene ikke har regnet med å ryke ut så tidlig.

- Jeg er sikker på at folket vil være ute etter blodet mitt om vi ikke kvalifiserer oss, sa Lemerre etter det målløse oppgjøret mot Uruguay.

Men Lemerre blir tatt i forsvar av kaptein Desailly:

- Om vi taper er det en kollektiv feil, og ikke en enkelt manns feil. Men det har blitt vanlig at hoder har rullet, for folk trenger skyldige og treneren eller enkelte spillere er ofte de som blir ofret.

Lemerre fikk forlenget kontrakten sin med det franske fotballforbundet til 2004 etter å ha ledet Frankrike til EM-gull i 2000.

(Dagbladet.no)

<B>SISTE BRIEFING: Frankrike-sjef Roger Lemerre med Patrick Vieira på trening i øsende regn i dag.