Folket vil ha Ciljan på banen

Hareide har ham som joker. Se «Folkets landslag».

(Dagbladet.no): Vi inviterte tidligere i uka dere lesere til å hjelpe Åge Hareide ved å ta ut deres egen startellever.

Det er bare én forskjell på laget dere stemte fram og den elleveren Åge Hareide til slutt endte opp med.

For Per Ciljan Skjelbred står sterkt blant folk etter to klassematcher mot Valencia, og på «Folkets landslag» kniper han den ene indreløperplassen ved siden av kompisen Alexander Tettey.

- Det var hyggelig å høre, sier Per Ciljan Skjelbred til Dagbladet.no.

- Bonus å være her

20-åringen i landslagssammenhengen har en god kombinasjon av sjøltillit og ydmykhet. Han har en a-landskamp fra før - 33 minutter som innbytter for Kristofer Hæstad mot Tyrkia i Frankfurt i mars.

- Jeg er i godt slag, og vet hva jeg kan gjøre. Men det er en bonus å være med her og kjenne litt på nivået.

Svar etter skoleboka for en fersking, men er han ikke enig med folket i at han burde starte?

FOLKETS LAG: Vi fikk inn over 5600 lag fra leserne. Prosenttallene forteller hvor mange stemmer en spiller fikk på den aktuelle plassen. Noen spillere var alternativer på flere plasser. Per Ciljan Skjelbred var for eksempel tatt ut på 60 prosent av de innsendte lagene. Han var likevel det foretrukne valget på venstre indreløper. Foto: Scanpix. Montasje: Dagbladet.no
FOLKETS LAG: Vi fikk inn over 5600 lag fra leserne. Prosenttallene forteller hvor mange stemmer en spiller fikk på den aktuelle plassen. Noen spillere var alternativer på flere plasser. Per Ciljan Skjelbred var for eksempel tatt ut på 60 prosent av de innsendte lagene. Han var likevel det foretrukne valget på venstre indreløper. Foto: Scanpix. Montasje: Dagbladet.no Vis mer

- Jeg har jo lyst til å spille, det er derfor jeg driver med dette her, sier Ciljan.

- Grindheim, kanskje?

For ytterligere å understreke at Hareide er på bølgelengde med sitt fotballfolk: Forskjellen kom på den plassen der Hareide tvilte mest - og der folket også var mest delt.

- Det var vel venstre indreløper? gjetter landslagssjefen da Dagbladet.no forteller at han var i utakt med folket på en av plassene.

Hareide endte til slutt på Kristofer Hæstad. Men hvem tror han folk helst ville ha?

- Grindheim?

- Nei.

- Ciljan?

Folket vil ha Ciljan på banen

Korrekt på andre forsøk, Åge.

Populistiske Åge

- Det er litt sånn populistisk. Folk husker den siste kampen de har sett best, tror Hareide og tenker på den unge trønderens suksess i Champions League-kampene mot Valencia.

- Men du er vel litt populistisk sjøl, ettersom du har ti av elleve likt med folket?

- Jada, innrømmer Hareide og ser ned.

Ciljan fikk 28,4 prosent av stemmene på den venstre indreløperplassen. Men tallet er noe misvisende om man sammenlikner med for eksempel Bjørn Helge Riises 48 prosent, ettersom Ciljan også var et alternativ på de to andre midtbaneplassene i år avstemning.

Totalt var han plukket ut på 60 prosent av de 5600 lagene som var sendt inn da vi telte opp i går. Lillebror Riise var kun et alternativ på høyre indreløper, og altså bare plukket ut på 48 prosent av lagene.

Kandidat til å komme inn

Åge Hareide har tidigere i uka innrømmet at det kunne være fristende å starte med Ciljan etter den formen han har vist. Men han synes det får være måte på å kaste unggutter ut på dypt vann i en viktig kamp.

- Det går litt på at det er greit å slippe til Tettey, men jeg vil ikke legge det presset på Ciljan også.

Hareide kan imidlertid godt tenke seg å bruke Skjelbred i løpet av kampen, som en joker om det trengs scoringer.

- Han er en kandidat til å komme innpå. Da tenker jeg mest på det offensive spillet vårt, han har størst kreativitet av dem alle og dekker store flater, sier han.

- Med eller uten Per

Per Ciljan Skjelbred sier han håper å få spille noen minutter, men at det betyr mye mer at Norge klarer jobben mot Tyrkia.

- Det absolutt viktigste fokuset for Norge er å sikre EM-plassen. Med eller uten Per, sier Skjelbred.

Før ydmykheten igjen viker for sjøltilliten og et lurt smil:

- Det kan jo hende jeg får spille litt mer i EM.

FOLKEVALGT: Per Ciljan Skjelbred er ikke så opptatt av om han spiller, så lenge Norge kommer til EM. - Kanskje jeg får spille mer i sluttspillet, sier han til Dagbladet.no.