Folket vil ha ferskingene

Folket har størst tiltro til landslagets unge spillere, og spesielt nykomlingene. På Dagbladet.no sin avstemning om hvem som bør spille fra start mot Polen, stikker John Carew, Thorstein Helstad og Tommy Svindal Larsen seg fram som de soleklare publikumsfavorittene. Dagbladet.no dekker kampen direkte kl. 16.

Her er Dagladet.nos avstemning.

I kamp med Ole Gunnar Solskjær (18,5 prosent) og Tore André Flo (6,1 prosent), er John Carew (75,4 prosent) folkets suverene førstevalg som spiss.

Carew er merkelig ydmyk i forhold til at han står fram som nasjonens klare favorittspiss.

Rolig i Norge

- Jeg venter egentlig på det store gjennombruddet på landslaget. Jeg føler jeg har hatt det i Valencia, så det hadde vært en fin anledning å få gjennombruddet på Norge i dagens kamp mot Polen, sier John Carew.

Han får mye ros av sine spisskolleger. Ole Gunnar Solskjær har skrytt vilt av kollegaen i media denne uka.

- Artig å få skryt. Men på dette laget så skryter jo alle av hverandre, ler Store-John, som synes det er deilig i være tilbake i Norge.

- I Spania så kan det stå 40 personer å se på meg hvis jeg går ut på gata for å kjøpe en avis. Det er roligere her hjemme.

- Takker folket

Like oppsiktsvekkende som Carew, er det at folket har Brann-spissen Helstad som sitt soleklare førstevalg på venstrekanten. Han knuser Flo i kampen om folkets tillit. Hele 88,7 prosent vil ha Helstad.

- Jøss, sier du det? Da får jeg bare takke folket, ler han.

Helstad er nemlig en meget beskjeden og ydmyk kar.

Mye mas

- Jeg føler meg fortsatt som en ungutt i landslagssammenheng, og ser ikke på meg selv som et førstevalg. Når det gjelder Tore André Flo, så synes jeg han har vært imponerende god på treningene før kampen. Og det synes jeg er veldig moro og positivt for laget, sier Helstad.

I dag sitter blant andre Celtic-manager Martin O'Neill på tribunen for å se på Helstad.

- Det har vært veldig mye proff-mas i det siste. I starten påvirket det ikke meg, men nå er det blitt litt for mye. Får minst en fem-seks henvendelser fra media i uka. Man blir litt lei.

I tillegg til Helstad, så har folket også urokkelig tro på at Stabæks Tommy Svindal Larsen (84,5 prosent) er best egnet til å inneha rollen som Norges nye sentrale midtbanesjef.

Ydmyk Tommy

- Det er jo veldig hyggelig. Så får vi håpe at folket har rett. Jeg håper jeg starter. Har i hvert fall ikke fått noen signaler om at jeg ikke gjør det, sier Tommy til Dagbladet.

  • Landslagets assistenttrener Harald Aabrekk vil ikke kommentere om han og Semb vil følge folkets råd når laget offentliggjøres en time før kampstart.

- Men folket har tydelig peiling på fotball, smiler han lurt.

<B>POPULÆRE SPISSER:</B> John Carew og Thorstein Helstad er klar for førstevalg i avstemningen på Dagbladet no. Mer enn 25 000 har deltatt. - Artig å få skryt, sier Store-John. - Da får jeg bare takke folket, sier Thorstein.