Folket vil ha Valencia på banen

Hareide varsler spill mot Skottland.

LJUBLJANA (Dagbladet.no): Folket har talt. Og folket er nesten enige med Åge Hareide.

Onsdag utfordret vi leserne til å ta ut sitt landslag i en 4-4-1-1-formasjon. I mellomtiden har Åge Hareide innført diamantformasjonen i det norske landslaget.

Likevel er ti av folkets utvalgte med i Hareides startellever i morgen. Den eneste forskjellen er at Hareide bruker Jan Gunnar Solli, mens folket ville hatt inn Alex Valencia.

Hareide lover mer eller mindre at folket vil få se Starts fintesterke høyreving i løpet av de to kampene mot Slovenia og Skottland.

- Det er størst sjanse for at det blir mot Skottland, sier Hareide til Dagbladet.no.

- Er Valencia aktuell fra start i den kampen?

- Alle i troppen er aktuelle fra start i den kampen, sier Hareide.

Solli på sida

FOLKEKJÆR TRIO: Kristofer Hæstad, Alex Valencia og Morten Gamst Pedersen ble alle tatt ut på folkets landslag. Foto: SIGBJØRN STRAND
FOLKEKJÆR TRIO: Kristofer Hæstad, Alex Valencia og Morten Gamst Pedersen ble alle tatt ut på folkets landslag. Foto: SIGBJØRN STRAND Vis mer

Jan Gunnar Solli var bare valgt som høyre kantspiller på ti prosent av de nærmere 6000 innsendte lagene. Imidlertid var han mulig å velge som høyreback, der han var med på 32 prosent av lagene. Men han var bare valgt som en av to sentrale midtbanespillere på tre prosent av lagene.

Åge Hareide synes det er hyggelig at folk har tatt ut nesten samme lag som ham.

- Det er nok tilfeldig. Jeg tror det handler mye om følelser. Jeg tror ikke folk flest vet så mye om Slovenia og hva som kreves, sier Hareide.

Flere lesere har kontaktet Dagbladet.no og sagt at noe må ha vært i veien med avstemningen - det går jo bare an å stemme på André Bergdølmo som venstreback. Hareide gliser da han får vite at vi har dyttet skylda over på ham.

- Vel, Vidar Riseth kan jo spille back, sier landslagssjefen.

Riseth ble tatt ut etter at Frode Kippe meldte forfall, og var kun aktuell som midtstopper i vår avstemning. John Arne Riise er som kjent suspendert, og først aktuell mot Skottland.

KAN SPILLE FLERE STEDER: Jan Gunnar Solli kan spille flere steder på midten, og nå også som back.