Folkets Holmann

Det norske folk har valgt: Knut Holmann er årets idrettsmann. Over 7000 lesere av Dagbladet på papir og nett deltok i avstemningen om hvem som i år fortjener Folkets Idrettspris og Holmann vant en klar seier med vår spyd-dronning Trine Hattestad på en like klar annenplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gratulerer, Knut - du er herved også utnevnt til tidenes norske sommerolympier av folket.

Egentlig var det spesielt moro at Holmann vant foran Trine. Han er mindre kjent enn henne fordi hun har holdt på enda lenger og profilert seg som verdens beste spydkaster. Vi er på fornavn med Trine, på etternavn med Holmann, også fordi friidrettsutøverne får langt større oppmerksomhet enn padlerne, som bare kommer i fokus ved hvert mesterskap.

  • I år har Trine stukket av med de fleste priser og utmerkelser. Vel fortjent. Trines gull var kronen på verket i en 20 år lang fantastisk idrettskarriere. Hele nasjonen jublet da hun fikk sitt første OL-gull i Sydney. Men det kan ikke være tvil om at Knut Holmann er en større olympier enn Trine siden han tok to gull på tre dager i Sydney, i tillegg til at han tok gull og sølv i Atlanta i 1996, sølv og bronse i Barcelona 1992. Holmann debuterte med en semifinale i firer-kajakk i Seoul i 1988 og har gjennom 12 år vært ener-kajakkens konge på 500 og 1000 meter, målt i antall VM-medaljer.
  • Holmann har trent systematisk i 20 år for å bli så god som han var i år. Han har vært grundigere, mer disiplinert og hatt større motivasjon enn alle sine konkurrenter. Flere tester har vist at han i en kombinasjon av styrke og utholdenhet var Norges best trente utøver. Hans evne til å vite hva som må til for å yte sitt beste på enhver trening for å bli best i en planlagt konkurranse, var helt unik. Mens han tidligere skrev treningsbøker, har han de siste åra trent mye på følelse. Og han har vært flink til å trene alene. De få som har forsøkt å følge ham i treningsmengde, har ikke tålt det.
  • Men idretten er ikke rettferdig. Knut Holmann har kombinert utdanning og idrett, men er ingen rik mann etter sine bragder. Den ensomme padleren på vannet tjener ikke millioner i en kommersiell sportsverden, men desto gledeligere er det at folket setter pris på ham.

Heder og ære er viktigere enn penger for Holmann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer