Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Folkets idrettspris: Historiske Cecilia Brækhus

I september sikret Cecilia Brækhus seg det siste VM-beltet, og ble første kvinnelige bokser med alle de fire beltene.

• Cecilia Brækhus er en av 13 nominerte utøvere til Folkets idrettspris for 2014.

(Dagbladet): Når gongongen slår, for å markere at den tiende runden mellom Cecilia Brækhus og Ivana Habazin er ferdig, strekker Cecilia Brækhus armene historisk i været i Tap 1 arena i København.

Rundt 2000 tilskuere er møtt opp i København, flesteparten nordmenn. De er med på å heie den norske bokseren fram til den historiske seieren, og hun får trampeklapp når det blir klart at de tre dommerne gir Brækhus en enstemmig seier med poengsummene  100-90-100-90-100-90.

image: Folkets idrettspris: Historiske Cecilia Brækhus

Med seier i kampen mot Habazin sikrer hun seg IBF-beltet, og blir tidenes første kvinnelige bokser med alle de fire VM-beltene.

Takker publikum - Dette må dere høre nøye på. Det kommer fra hjertet. Uten dere er det ingen meg, bare sånn at dere er klar over det, sier Brækhus og henvender seg til publikum etter den historiske seieren.

- Jeg er helt tom. Jeg har ikke skjønt hva som skjedde, det tar nok litt tid, sa Cecilia Brækhus for den frammøtte pressen.

- Jeg skjønner ikke hvordan jeg skal toppe dette, jeg følte jeg hadde halve Norge med meg.

- Lite ferie I slutten av november forsvarte den norske boksedronningen beltene sine på nytt, denne gangen mot Jennifer Retzke.

I løpet av 10 måneder bokset hun fire tøffe kamper, og hun kan se tilbake på godt sportslig år.

- Hvis jeg kort skal oppsummere året som gikk: fire belter, fire tøffe kamper, mye trening, lite ferie, nye prosjekter, nye samarbeidspartene, ny skole i Uganda med Bring Children From Streets. Det har vært veldig mye spennende, og veldig mye positivt, sier Brækhus.

Avgjørelse tirsdag Cecilia Brækhus står ubeseiret etter sine 27 proffkamper. På tirsdag vil det bli avgjort om hun neste år kan bokse på hjemmebane, hvis flertallet i stortinget stemmer ja til å oppheve forbudet mot proffboksing.

- For meg personlig er det en stor drøm som går i oppfyllelse, hvis jeg får bokse på hjemmebane i Norge.

• Stem på din kandidat, og bli med i trekningen av tre gavekort á 1000 kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media