- Folkets lag er et bra lag

Drillo har bestemt seg for ti av elleve.

FAVORITT SENTRALT: Fredrik Winsnes ligger trolig godt an til å ta plassen som har gitt Drillo mest hodebry på det norske laget - sentral midtbane. Dagbladet.nos lesere er ikke i tvil om at Winsnes er rett mann. Her er Godset-spilleren i samtale med Dagbladets reporter Thomas Sæbø i Skopje.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
FAVORITT SENTRALT: Fredrik Winsnes ligger trolig godt an til å ta plassen som har gitt Drillo mest hodebry på det norske laget - sentral midtbane. Dagbladet.nos lesere er ikke i tvil om at Winsnes er rett mann. Her er Godset-spilleren i samtale med Dagbladets reporter Thomas Sæbø i Skopje. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

||| SKOPJE/OSLO (Dagbladet.no): Egil Olsen er nærmest helt på linje med Dagbladet.nos lesere når det gjelder morgendagens laguttak mot Makedonia.

- Enten er dette helt riktig, eller så er det nesten riktig. Men uansett er folkets lag et bra lag, sier Drillo til Dagbladet når han får presentert de elleve leserutvalget.

Siden onsdag har det vært mulig å hjelpe landslagssjefen med uttaket, og totalt har 5500 satt opp sitt lag på under to døgn. Laget ser du i faktaboksen til høyre.

Drillo sier han har bestemt seg for ti av de elleve etter en hard økt på Bislett i går, der pressen ikke fikk se den siste timen. Dagens trening i Skopje ble derfor en svært lett affære, der lite kunne gi flere avsløringer om laguttaket.

- Det blir rolig i dag. Kampen er i morgen, og noen av spillerne syntes det var i overkant intensivt i går, sier Drillo.

Høyst sannsynlig er det fortsatt den sentrale midtbaneplassen som gir det siste hodebryet. Plassen Fredrik Winsnes kjemper med Henning Hauger om å få. Samtidig er det også mulig at Bjørn Helge Riise, skadefri og som en av våre beste mot Finland sist, kan gi Per Ciljan Skjelbred kamp om den ene indreløperplassen.

Makedonia byttet formasjon
Tidligere denne uka mente landslagssjefen at det nylige trenerskiftet i Makedonia neppe ville få så mye å si for hvordan laget fremstår i morgen. I Skopje har han imidlertid fått signaler om at noe likevel har forandret seg under det nye regimet.

- De har blant annet gått over fra trebackslinje til 4-3-3. Det er alltid greit å vite hva motstanderen gjør, men jeg gidder ikke bruke tid på det, sier Drillo.

Før oppgjøret i morgen tegner han samtidig et lite sirkusaktig kampbilde.

- Det kommer til å bli drita kjedelig første timen, det er nesten ikke vits å komme og se før andre omgang. Men det kan bli interessant det siste kvarteret, fordi begge lagene må vinne, sier Olsen.

Kona som lykkebringer
I sin forrige periode som landslagssjef var Egil Olsen sterk tilhenger av Flo-pasningen mot etablert forsvar, blant annet for å eliminere balltap i farlige posisjoner og dermed også kontringer mot.

Under arbeidet med tankesmia på Toppidrettssenteret har imidlertid landslagssjefen lekt med muligheten for å kunne variere den lange pasningen med å spille seg fram gjennom midtbanen, via den sentrale midtbanespilleren, både feilvendt og markert.

Inntil videre ønsker han egentlig ikke å eksperimentere med dette på landslaget, men han åpner likevel for at det kan oppstå situasjoner der det blir aktuelt mot Makedonia.

- Dersom motstanderen presser høyt, kan en sentral midtbanespiller med god ballkontroll løse den oppgaven, for eksempel Fredrik Winsnes. I så tilfelle vil Hangeland og Winsnes få styre det langt på vei på egen hånd, sier Drillo.

NESTEN FERDIG: Landslagssjef Egil Olsen sier det bare er en plass han fortsatt vurderer noe før kampen i morgen.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
NESTEN FERDIG: Landslagssjef Egil Olsen sier det bare er en plass han fortsatt vurderer noe før kampen i morgen. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

Tippeeksperten Egil Olsen anslår de prosentvise sjansene for henholdsvis hjemmeseier, uavgjort og borteseier som 25, 25, 50. Med andre ord tror Drillo at Norge har 75 prosents sjanse til å ta poeng i Makedonia, og oddsen senkes tydeligvis av at sjefen har med seg kona østover.

- Siggen skryter av at hun aldri har vært med og tapt, så det er vel et godt tegn, sier han.

PS! Absolutt alt tyder på at Jon Knudsen står i mål for Norge i morgen. Da laget avsluttet dagens trening ble Rune Almenning Jarstein og Håkon Opdal igjen for å drive med ekstra keepertrening.

DUELL? Per Ciljan Skjelbred og Bjørn Helge Riise har trolig en jevn konkurranse om høyre indreløper. Folket velger RBK-lysluggen.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
DUELL? Per Ciljan Skjelbred og Bjørn Helge Riise har trolig en jevn konkurranse om høyre indreløper. Folket velger RBK-lysluggen. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
GARANTERT: John Carew starter mot Makedonia om ikke det skjer noe ekstremt på hotellet i natt.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
GARANTERT: John Carew starter mot Makedonia om ikke det skjer noe ekstremt på hotellet i natt. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer