Folkets landslag

Et skaderammet Norge møter Ukraina i viktig VM-kvalik lørdag. Stem på det laget du mener bør starte!

Nils Johan Semb klamrer seg til VM-håpet. Skal Norges beste fotballmenn holde liv i VM-drømmen må Ukraina slås i Kiev på lørdag.

Landslagssjefen har i hele år vært på jakt etter spillere som står fram som Norges førstevalg på ulike plasser.

- Vi er inne i en fase der det er konkurranse i mange roller. Vi er fortsatt på jakt etter tydelige valg, sier Semb.

Det er derfor ikke så enkelt å ta ut elleveren som skal starte mot Ukraina på lørdag. Nå inviterer Dagbladet.no deg til å ta ut det laget du mener Semb skal starte med.

- Noen plasser er selvsagt klare, men det er åpent mange steder, sier Semb.

Ole Gunnar Solskjær er kneoperert og etterlater seg et hull på landslaget. I tillegg er Thorstein Helstad tvilsom på grunn av en vond rygg.

Dan Eggen ble skadd sist helg og måtte melde forfall. I går pådro både André Bergdølmo og Christer Basma seg strekk på landslagstrening. Bare Basma er med til Ukraina.

Keeper:

Thomas Myhre har vært Norges førstevalg den siste tida. Nå har han også fått godt med spilletid i FC København. Myhre utfordres av Molde-keeper Morten Bakke.

Høyre back:

Alexander Aas ble hentet inn onsdag kveld på grunn av Christer Basmas skade. Blir Basma spilleklar - og kan Norge bruke en halvskadd back? RBK-backen var god på landslaget i fjor høst, men var skyld i baklengsmålet mot Bulgaria sist. Vidar Riseth har blitt brukt på de fleste plasser på landslaget, men ser nå ut til å først og fremst være et backalternativ.

Midtstopper 1:

Kaptein Henning Berg sto over privatlandskampen sist. Han får sin 80. landskamp hvis han spiller mot Ukraina. Trond Andersen ble trukket ned som midtstopper i andre omgang mot Bulgaria. Wimbledon-spilleren er prøvd som back på landslaget, men er nå mest aktuell som stopper eller sentral midtbanespiller.

Midtstopper 2:

Erik Hoftun har hatt en god vår i Rosenborg-trøya. Spilte en solid gullklokkekamp mot Bulgaria. I og med at Dan Eggen ble skadd i helga er Trond Andersen eneste utfordrer på stopperplassen til Ukraina-kampen.

Venstre back:

Vidar Riseth er et alternativ også på denne siden. Odds Jan Frode Nornes har imponert i Tippeligaen. Erstatter skadde Bergdølmo.

Høyre kant:

Petter Rudi er tilbake på landslaget etter godt spill i Molde. Har spilt kant for Norge før. Jo Tessem debuterte på landslaget i vinter og har siden vært fast inventar. Thorstein Helstad sliter med en vond rygg, men håper å bli kampklar.

Høyre indreløper:

Bjarte Lunde Aarsheim har vært en sterkt medvirkende årsak til Vikings gode sesongstart. Nå er spørsmålet om han kan spille seg inn på landslaget. Øyvind Leonhardsen scoret begge målene da Norge slo Bulgaria 2-1. Roar Strand er tilbake i form på Rosenborg.

Sentral midtbane:

Tommy Svindal Larsen har hatt den sentrale midtbaneplassen for Norge i år, men denne gangen ble Stabæk-spilleren vraket. Eirik Bakke og Trond Andersen er yngre og kan bli den sentral midtbanespilleren Semb ønsker å bygge Norge rundt. Ingen har storspilt sentralt tidligere.

Venstre indreløper:

Det ser ut som om tre mann kjemper om de to indreløperplassene. Skal Semb satse på veteranene Roar Strand og Øyvind Leonhardsen eller skal han la Bjarte Lunde Aarsheim få prøve seg.

Venstre kant:

Verken Helstad, Rudi eller Tessem er er utpregete kantspillere, men alle har erfaring på plassen både i klubb- og landslag.

Spiss:

Erik Nevland er eneste debutant i troppen. Kanskje kan han bli en joker på landslaget. Tore André Flo og Ole Gunnar Solskjær er ikke med denne gangen. Både Nevland, Frode Johnsen og Helstad har scoret jevnt og trutt i Tippeligaen i vår. John Carew har hatt måltørke på klubbelaget, men har gjort en stor jobb som oppspillspunkt og tilrettelegger.

HVEM SPILLER?</B> Onsdag gjennomførste landslaget sin siste trening i Norge før Ukraina-kampen. Hvilke 11 synes du bør spille fra start?