Follo: - En trist sak for norsk fotball

Ikke redd saken vil henge ved klubbens navn.

TRIST SAK: To år etter at kampfiksingssaken ble rullet opp, er Follo glad for at statsadvokaten endelig har kommet til en konklusjon og tatt ut tiltaler. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TRIST SAK: To år etter at kampfiksingssaken ble rullet opp, er Follo glad for at statsadvokaten endelig har kommet til en konklusjon og tatt ut tiltaler. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

To år etter at kampfiksingssaken ble rullet opp, er Follo glad for at statsadvokaten endelig har kommet til en konklusjon og tatt ut tiltaler.

- Det er beklagelig at det tok tid, men samtidig er vi glade for at saken er blitt prioritert, sier styreleder i Follo, Leif Gromstad, til NTB.

Formose Pape Mendy, Drin Shala og Saif Haydar Jafar er blant de tiltalte. De spilte for Follo da kampfiksingen ble avslørt.

- Det skal bli godt å få saken ut av verden, erkjenner Gromstad.

Styrelederen er ikke redd for at saken er noe som vil henge ved Follos navn i årene framover.

- Tvert imot. Follo har vært ryddige og gjort dette på en god måte. Vi har tatt dette på alvor og hjulpet til der vi kunne. Vi har vært med på å arbeide mot fenomenet kampfiksing.

På sitt nettsted har Follo lagt ut en pressemelding hvor klubben skriver følgende:

«Vi føler våre anstrengelser i denne saken har vært viktige. [...] Vi er glad for at vi har et forbund og et politi som tar dette fenomenet alvorlig. Så vil vi samtidig minne om at de aktuelle spillerne er uskyldige inntil det motsatte er bevist», heter det.

(NTB)