Follo FK unngikk konkurs

Dermed er Bodø/Glimt klare for eliteserien.

 REDDET:  Follo FK og blant andre spiller Martin Reier kan puste lettet ut etter at det i kveld ble klart at klubben unngår konkurs. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
REDDET: Follo FK og blant andre spiller Martin Reier kan puste lettet ut etter at det i kveld ble klart at klubben unngår konkurs. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Follo FK melder på Twitter nå i kveld at klubben har unngått konkurs.

- Follo FK er reddet! En gledens dag for Follo FK! Stor takk til alle som har bidratt!, skriver klubben på sine hjemmesider.

Dermed får laget spille ferdig sesongen i Adeccoligaen, og det betyr også at Bodø/Glimt er klare for eliteserien neste år, med 1-0-serier over Vard Haugesund på hjemmebane i kveld.

Follo har iløpet av mandagen jobbet intenst for å skrape sammen de resterende 160 000 kronene klubben trengte for å unngå konkurs.

Rett etter kl. 20 i kveld kom beskjeden om at det arbeidet har lykkes.

- Utrolig tøft Grunnen til konkursen er gammel gjeld fra 2007 - 2010 som har møtt klubben i døra, til tross for at økonomien i klubben er i balanse nå. Dermed måtte Follo skaffe fire millioner innen kl. 20 mandag, for å kunne sikre videre spill i 1. divisjon ut sesongen.

For to uker siden ble aksjeselskapet Follo-supporterne AS opprettet, hvor hvermansen kunne kjøpe aksjer i klubben - mot å få prosentandeler av fremtidige overganssummer fra salg av Follo-spillere

Nestleder i Follo, Tommy Schierning, sier til Dagbladet at det har vært 24 turbulente timer før det hele var på plass.

- Det har vært utrolig tøft og spennende. Ting var ikke på plass før i de siste minuttene, sier han.

- Hadde ikke vært en klubb i morra - Det er en hel rekke ting som har vært med på å dra dette i land, men først og fremst har det vært en formidabel innsats fra alle som er glad i i klubben. Spesielt fra de yngre aldersbestemte lagene, forteller Schierning.

Schierning legger heller ikke skjul på viktigheten av at Follo klarte å dra det i land.

- Det var forferdelig viktig. Dette er en juridisk bindene sak, og hadde vi ikke klart å komme opp med pengene hadde vi ikke vært en klubb i morra, sier han til Dagbladet.

Dermed kan også flere andre klubber puste lettet ut. Hadde Follo meldt seg konkurs, ville de andre Adecco-klubbene mistet poengene de har tatt mot laget.

Men ved at klubben reddes, kan Bodø/Glimt slippe jubelen løs for eliteseriespille allerede i kveld, med fem runder igjen.

Follo ligger nest sist i 1. divisjon, med 17. poeng.