Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Follo-leder mener det er urealistisk at klubben blir straffet

Styreleder Fausa etter møtet med NFF.

I MØTE: Styreleder Ole Bjørn Fausa i Follo FK snakket med Dagbladet etter møtet med NFF i kampfiksing-saken. Foto: Jacques Hvistendahl
I MØTE: Styreleder Ole Bjørn Fausa i Follo FK snakket med Dagbladet etter møtet med NFF i kampfiksing-saken. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Det var en ordknapp styreleder i Follo fotballklubb, Ole Bjørn Fausa, som møtte Dagbladet i formiddag etter at klubben ble kalt inn til møte med Norges Fotballforbund.

- Vi har nå vært i dialogmøte med NFF der i har utvekslet informasjon. Dette er nå en politisak, og alle henvendelser heretter må gå til politiet eller NFFs infoavdeling, sier Fausa.

Styrelederen ankom Ullevaal stadion rundt klokka 12.

Føler seg trygg Fausa tviler på at saken kan få konsekvenser for klubben. 

- Det er ekstremt urealistisk at Follo blir straffet for å viderebringe slik informasjon. Jeg har heller ikke fått noen indikasjon på at terminlisten kan bli endret for Follos del, sier han.

- Vi har hatt god dialog med NFF hele veien, sier Fausa. 

Det var ledelsen i Follo fk som selv tok kontakt med NFF, etter at en Oslo-kommisjonær i Norsk Tipping fattet mistanke og varslet klubbledelsen etter sjokktapet mot Østsiden 24. juni.

- Vi er bare budbringere i denne saken. Vi mottok informasjon av alvorlig karakter, det så vi så alvorlig på at vi valgte å gå videre med den til fotballforbundet, forklarte Fausa overfor Dagbladet i går kveld.

Den informasjonen har NFF overlevert til politiet.     

Ikke informert spillerne Fausa opplyser om at de kun har informert spillerne på generelt grunnlag.

Spillerne er ikke informert om hvilke personer kampfiksingen gjelder.  

- Det er en vanskelig balansegang:  å unngå å gi sensitiv informasjon til spillerne, samtidig som vi skal «ta vare på gutta» og samholdet i klubben, medgir Faus, og legger til:

- Vi vil ikke skade politiets etterforskning.

- Har du hatt kontakt med andre klubber siden i går kveld?

- Nei.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media