Follo ødelegger cupfinalehelga for Oslo-hotellene

Avbestillingene fra Trondheim har begynt å tikke inn.

HADDE MYE Å SVARE FOR: Journalistene flokket seg rundt Nils Arne Eggen etter Rosenborgs sjokktap mot Follo. Eggen ba egne supportere om unnskyldning, for nå er det mange av dem som går glipp av Oslo-turen de hadde planlagt. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
HADDE MYE Å SVARE FOR: Journalistene flokket seg rundt Nils Arne Eggen etter Rosenborgs sjokktap mot Follo. Eggen ba egne supportere om unnskyldning, for nå er det mange av dem som går glipp av Oslo-turen de hadde planlagt. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Det er ikke bare Rosenborg som har grunn til å deppe over cupfinaleplassen som glapp i går.

Turistnæringen i Oslo lider sammen med trønderne, for det er ikke ubetydelige summer som forsvant da Mads Clausen satte inn seiersmålet for Follo i ekstraomgangene.

Tord Baklund i Visit Oslo vil ikke komme med noe konkret anslag, men oppsummerer det slik:

- For hotellnæringen i Oslo er ikke dette lystig. Jeg antar at de fleste folk fra Drammen og Oslo vil komme søndag morgen, gå på cupfinale og komme seg hjem ganske raskt etterpå. Så godt som ingen supportere på hotell, kontra tusenvis av trøndere i to døgn til 700 kroner natta, hvor alle går ut og spiser og drikker - det blir mye penger. Jeg kan med ganske stor sikkerhet si at dette ødelegger en god helg for hotellene, sier han til Dagbladet.

I formiddagstimene i dag har avbestillingene begynt å renne inn hos noen av byens hoteller.

Tursjef i Kjernen, Morten Rugsveen, bestilte like etter trekningen av semifinalen 50 dobbeltrom på vegne av sine medlemmer via et reisebyrå. 

Men han ser ingen grunn til at folk skal ha det moro på deres bekostning av den grunn.

- Vi måtte bestilt på det tidspunktet uavhengig av om vi hadde møtt en motstander av kaliberet til Follo eller Barcelona, for å si det sånn. Er det noen folk bør gapskratte av er det spillerne på Rosenborg. Makan, sier han til Dagbladet.
 
Dagbladet tok tidligere i dag en kjapp ringerunde til noen av hotellene i hovedstaden. Da romansvarlig Gunnar Eikeland ved Hotel Bristol kom på jobb i dag tidlig lå det 15 kanselleringer og ventet i perioden 12. - 14. november.

Cupfinalen spilles søndag 14. november.

- De ble kansellert umiddelbart etter kampen i går. Vi har ikke merket noe rush ennå, men det kan hende det kommer. Det ligger mange bestillinger inne, sier Eikeland til Dagbladet.

Som bergenser greier han heller ikke å dy seg fra å sende et stikk i retning Trondheim.

- Det er jo litt pinlig, men sånn er det med trønderne. Om det var Brann ville det vært noe helt annet, sier han - og har åpenbart glemt at rødtrøyene røk ut av cupen i juni etter 0-1 mot 3.divisjonslaget Fyllingen...

Ved Thon Hotel Opera får Dagbladet opplyst at rundt 10 avbestillinger var registrert i 11-tiden. Ved andre hoteller hadde man foreløpig ikke merket den store pågangen.

Såfremt ikke begge finalelag har geografisk nærhet til Oslo pleier å hotellene å være mer eller mindre fulle i cupfinalehelga. Også i 2008 var det magre tider for hotellene, da Vålerenga og Stabæk gjorde opp om cuptittelen.