Follo-spiller dopingtatt

Follo-spilleren Andreas Strands B-prøve av en dopingtest viste også spor av det forbudte stoffet cannabis.

Strand avleverte en dopingtest etter en kamp mot Sogndal 26. juni. A-prøven var positiv, og torsdag ble det klart at også B-prøven viste spor av cannabis.

– Enhver positiv dopingtest er triste nyheter for fotballen. Selv om cannabis ikke kan sies å virke prestasjonsfremmende, er det ingen tvil om at det er ulovlig å bruke i forbindelse med konkurranse, sier generalsekretær i Norges Fotballforbund, Karen Espelund.

Ikke prestasjonsfremmende

Cannabis er ikke regnet som et prestasjonsfremmende stoff, men er på dopinglisten grunnet at «det anses som skadelig for idrettens anseelse at utøvere bruker narkotiske stoffer i forbindelse med konkurranse».

– Det er bra at systemet virker, og at bruk av ulovlige preparater avdekkes, sier NFFs generalsekretær.

Follo har ikke brukt Strand i de to siste kampene i påvente av analysen av B-prøven.

– Dette er trist og beklagelig både for Andreas Strand og for Follo Fotball. Saken går hardt inn på oss. Vi tar selvsagt sterk avstand fra all bruk av doping og narkotiske stoffer, sier sportslig leder Stig Paulshus i Follo.

Risikerer utestengelse

Spilleren har fem dager på seg til å komme med en forklaring før eventuelt påtalenemnden i Antidoping Norge (ADN) anmelder saken til domsutvalget i Norges Idrettsforbund. Domsutvalget kan da umiddelbart fatte vedtak om suspensjon.

Strand risikerer alt fra en advarsel til utestegning opp til ett år om han kan bevise at han ikke tok stoffet for å øke prestasjonsdyktigheten.

(ANB)