Follo-spiller Martin Andresen: - Veldig ødeleggende

VIF-manageren om at to lagkamerater mistenkes for kampfiksing.

HÅPER PÅ STRENGE STRAFFER: Om det skulle vise seg at noen i Follo har gjort seg skyldig i kampfiksing, håper Martin Andresen de blir straffet hardt. Selv har han spilt kamper for Follo i 2. divisjon denne sesongen. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET
HÅPER PÅ STRENGE STRAFFER: Om det skulle vise seg at noen i Follo har gjort seg skyldig i kampfiksing, håper Martin Andresen de blir straffet hardt. Selv har han spilt kamper for Follo i 2. divisjon denne sesongen. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADETVis mer

SANDNES (Dagbladet): To Follo-spillere er under mistanke for kampfiksing etter at en 3-0-ledelse mot Østsiden ble snudd til 3-4-tap den 24. juni.

VIF-manager Martin Andresen har selv spilt to seriekamper for Follo denne sesongen (mot Nesodden og Lørenskog) - og fikk naturlig nok noen spørsmål om saken som ryster Fotball-Norge etter VIFs 2-0-seier mot Sandnes Ulf i kveld.

Om det viser seg at noen av Follo-spillere har gjort seg skyldige i å manipulere resultatet, håper han de blir hardt straffet.

- Jeg fikk det på mail om at det var noen mistanker. Heldigvis har vi vært forskånet for dette i norsk fotball. I alle fall som vi vet. Det har vært mye av det ellers, men vi (i Norge) har sluppet. Jeg håper det blir slått hardt ned på sånt. Jeg håper vi slipper mange sånne episoder. Det er veldig ødeleggende for fotballen, sier Andresen til Dagbladet.

- Hva bør straffen være?

- Straffeutmålingen overlater jeg til andre.

- Er du overrasket?

- Du kan ikke være overrasket når det har vært så mye sånt rundt omkring. Det vil nok skje igjen, men jeg håper vi slipper, sier Andresen.

Han understreker at Follo som klubb har håndtert saken forbilledlig etter at de fikk nyss om at noe var galt. Klubben gikk kjapt til NFF med det de visste, og fikk også ros av NFF-president Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem på dagens pressekonferanse.

- Follo har opptrådt veldig bra som klubb og gjort alt riktig, sier Andresen.