Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Follo-treneren blir ikke anmeldt av NFFs påtalenemnd

Mener saken er foreldet.

TILFREDS: Follo-trener Hans Erik Eriksen ser fram til å gjøre opp for seg på andre måter etter at Påtalenemnda droppet anmeldelse i kampfiksingsaken. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
TILFREDS: Follo-trener Hans Erik Eriksen ser fram til å gjøre opp for seg på andre måter etter at Påtalenemnda droppet anmeldelse i kampfiksingsaken. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Påtalenemnda i NFF har besluttet å ikke anmelde Follo-trener Hans Erik Eriksen for brudd på regelverket, melder forbundet på sine hjemmesider.

Eriksen har innrømmet at han kan ha vært involvert i ulovligheter i forbindelse med miljøet som nå er under etterforskning for kampfiksing. Forholdene daterer seg flere år tilbake i tid.

Follo-treneren gikk ut i lokalavisa Østlandets Blad og innrømmet at han hadde gitt tips til en ikke navngitt gambler i årene 2000-2005, og mottatt penger for det, men understreket samtidig at forholdet ikke har noe med dagens sakskompleks å gjøre.

- Med henvisning til foreldelsesbestemmelsen i NFFs lov § 11-10(5 år) er det mye som tyder på at eventuelle regelbrudd, under enhver omstendighet, vil være foreldet. Denne saken blir etter dette ikke å forfølge ytterligere, skriver NFF i sin pressemelding

- Hvis det imidlertid på et senere tidspunkt skulle dukke opp nye og vesentlige opplysninger vil dette kunne medføre at saken stiller seg annerledes, sier leder av påtalenemnda i NFF, Knut Fure.

Follo FK trener Hans-Erik Eriksen er ifølge forbundet lettet over konklusjonen. Han er også fornøyd med Fotballforbundets forslag om å finne en alternativ måte han kan gjøre opp for seg på.

- Jeg tar påtalenemndas konklusjon til etterretning og er tilfreds med at Eriksen vil følge opp Fotballforbundets initiativ, sier Kjetil Siem, generalsekretær i NFF.

Politiet har også innledet etterforsking mot Hans Erik Eriksen etter opplysningene han kom med.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media