Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Follo-treneren får ikke lov til å lede laget

Så lenge politiets etterforskning pågår.

IKKE PÅ BENKEN: Follo-trener Hans Erik Eriksen blir ikke å se på trenerbenken så lenge politiet etterforsker saken hans. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
IKKE PÅ BENKEN: Follo-trener Hans Erik Eriksen blir ikke å se på trenerbenken så lenge politiet etterforsker saken hans. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Follo-trener Hans-Erik Eriksen får ikke lede laget så lenge politiets etterforskning, som ble innledet i forbindelse med den såkalte kampfiksingssaken, pågår.

I samråd med klubbens styre er det bestemt at han ikke returnerer til benken før etterforskningen er avsluttet, melder Follo i en pressemelding.

- Når jeg entrer banen igjen som hovedtrener for Follo FK vil jeg at fokuset er rettet 100 prosent fremover, og med visshet om at de feiltrinn jeg har gjort for mange år siden er gått grundig etter i sømmene, og at min historie er verifisert og avsluttet, sier Hans-Erik Eriksen.

Avventer
Michael Frank vil fortsatt lede laget midlertidig mens Eriksen er borte.

- For klubben er det et viktig prinsipp at det ikke skal herske noen form for tvil rundt vår fremste sportslige representant, og vi mener derfor alle er best tjent med at man avventer politiets konklusjoner før Eriksen blir å finne på benken igjen, sier styreleder Ole Bjørn Fausa.
Ga tips
I juli ble det kjent at Hans-Erik Eriksen i politiavhør har innrømmet å ha vært involvert i mulige ulovligheter mange år tilbake i tid. Eriksen gikk ut i lokalavisa Østlandets Blad og innrømmet at han har gitt tips til en ikke navngitt gambler i årene 2000-2005.

Follo-leder Ole Bjørn Fausa understreket at forholdene ikke knyttet seg opp mot den pågående kampfiksingssaken som har rystet norsk fotball ved grunnvollene, men at Eriksen i sin tid ble introdusert for en gambler som likte å spille stort på såkalte sikre kamper, men gjerne ville ha ekstra forsikringer om at utfallet ble som han hadde satt penger på.

LEDER FOLLO IMENS: Michael Frank.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
LEDER FOLLO IMENS: Michael Frank. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Påtalenemnda i Norges Fotballforbund opprettet også sak mot Follo-treneren, men droppet senere denne på grunn av foreldelse.

- Follo FK opprettholder de økonomiske forpliktelser som arbeidsgiver overfor Hans-Erik Eriksen. Eriksen er inntil videre til disposisjon for klubben for ulike oppgaver, men vil ikke være å finne på benken. En endelig vurdering om tidspunkt for når Eriksen igjen entrer benken under kamp gjøres når politiet har konkludert, skriver klubben i pressemeldingen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media