Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Følt meg presset til å si ja TIL jobben

Først sa han selv nei, så sa Per Joar Hansen og Arne Erlandsen nei. Til slutt måtte Otto Ulseth gi etter. Det går bra, tror Nils Arne Eggen.

TROMSØ (Dagbladet): -  Jeg må innrømme at jeg har følt meg presset til å si ja til denne jobben, og jeg er ennå ikke helt komfortabel, sier Otto Ulseth, nytilsatt hovedtrener for Tromsø IL, til Dagbladet.

Skepsisen skyldes ikke at Ulseth ikke føler seg kvalifisert til å overta etter Per Mathias Høgmo:

-  Etter å ha vært i TIL i et år, har jeg lært at det å være trener i Tippeligaen er en helvetes jobb, med et trøkk fra alle mulige kanter, forklarer Ulseth, som hadde planlagt å gå tilbake til jobben i Adresseavisen i Trondheim.

Familien trives

Han signaliserte tidlig at han anså seg selv som uaktuell som hovedtrener, og tvang klubben fra ishavsbyen ut på trenerjakt. To personer fikk tilbud. Per Joar Hansen forble i Rosenborg, mens Arne Erlandsen forsvant til Sverige. I tillegg hadde TIL cirka 30 personer på blokka det ble gjort undersøkelser rundt.

Men da både spillergruppa og ledelsen i TIL fortsatt uttrykte sterke ønsker om at trønderen skulle fortsette i klubben, ble det vanskelig å si nei. På toppen av dette ønsket Ulseths familie å bli i Tromsø ett år til.

-  De trives, forteller Ulseth.

Klok mann

Rosenborgs Nils Arne Eggen tror Otto Ulseth har det som skal til for å videreføre TIL-suksessen.

-  Dette tror jeg kommer til å gå utmerket, sier Eggen. -  Otto er en klok mann. Han trenger fortsatt litt erfaring før han blir en rutinert sjef, men han har mange rutinerte spillere rundt seg. Det er viktig, og det er bra, fastslår mannen som år etter år har vært offer for Ulseths penn.

-  Som trener kjenner jeg ham jo ikke så godt, men han er en veldig oppegående journalist. Og treneren Ulseth oppfatter jeg som kunnskapssøkende, sier Eggen.

Høgmo fornøyd

Per-Mathias Høgmo, som fortsatt leder laget i de neste to kampene, er fornøyd. Han mener Ulseth vil videreføre og utvikle det duoen startet med i fjor.

Høgmo avviser at han har utøvd press overfor makkeren, men beskriver seg som samtalepartner og «støtte» i det alle i TIL omtaler som en modningsprosess. Og det vil han fortsette med.

-  Jeg kommer til å reise opp på en del kamper.

Også spillerne er fornøyd med løsningen.

-  Han har mange menneskelige egenskaper, og i tillegg har han overrasket oss alle med sine faglige kapasiteter, sier Steinar Nilsen.

MÅ MODNES: Assistenttrener i TIL Otto Ulseth har takket ja til å bli klubbens hovedtrener. - Jeg er ennå ikke helt kampklar, sier Ulseth. Til høyre Per-Mathias Høgmo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media