BLE VRAKET: Finn Hågen Krogh var forhåndsuttatt til OL-sprinten, men ble vraket for å gi plass for Petter Northug og Ola Vigen Hattestad. Først nå snakker han offentlig om skuffelsen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
BLE VRAKET: Finn Hågen Krogh var forhåndsuttatt til OL-sprinten, men ble vraket for å gi plass for Petter Northug og Ola Vigen Hattestad. Først nå snakker han offentlig om skuffelsen. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

- Følte jeg ble frarøvet sjansen til å ta OL-medalje

Først nå snakker Finn Hågen Krogh om vrakingen.

(Dagbladet): Finn Hågen Krogh var svært skuffet da han ble vraket fra OL-sprinten i Sotsji.

23-åringen var forhåndsuttatt som én av tre løpere, men ble droppet rett før OL-åpningen fordi lagledelsen ville ha inn både Ola Vigen Hattestad og Petter Northug på laget.

Krogh ønsket ikke å snakke offentlig om skuffelsen underveis i lekene, men forteller nå i et intervju med Nordlys hvordan han følte det.

- Man får ikke gjort noe med det uttaket nå. Men det er klart at det føltes veldig tungt der og da. Jeg hadde trent ekstremt mye padling for å forberede meg til sprinten, og løypa passet meg perfekt. Det var åpent om medaljene, og jeg følte jeg ble frarøvet en reell sjanse til å ta en OL-medalje, sier han.

Han sier at vrakingen ikke har gjort ham spesielt revansjelysten, snarere tvert imot. Motivasjonen for resten av sesongen er svekket. Nå sikter han seg i stedet inn mot et nytt mulig høydepunkt: VM i Falun neste vinter.

- Jeg har realistiske medaljesjanser på 15 kilometer fristil og sprintstafetten, så nå ligger alt fokus der. Vi så jo under årets OL at sprintstafett passer distanseløpere bra, så jeg har et berettiget håp om å få gå den distansen, sier Krogh.