Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Følte jeg ble snytt for straffe

Kalvenes langt nede etter cupfinaletap.

(Dagbadet.no) Dundee United - Rangers 2-2 (2-3 i straffekonkurransen).

Serielederne fra Glasgow var store favoritter foran ettermiddagens ligacupfinale i Skottland, men Christian Kalvenes og de oransje lagkameratene ga dem kamp til døra, og vel så det.

Dundee United ledet to ganger, men Rangers slo tilbake hver gang.

Kris Boyd ble den store helten med to scoringer - og det avgjørende straffesparket - da Rangers hentet hjem sitt første trofé på tre år.

- Det er veldig tungt nå, og det tar nok noen dager å komme over tapet. At vi var så nær, gjør det bare enda surere, sier Kalvenes til Dagbladet.no.

Håpløst tilbakespill

Barry Ferguson og Rangers fikk kampens første sjanse, men Lukasz Zaluska reddet strålende.

34 minutter inn i finalen sendte Noel Hunt de oransjekledde i ledelsen. Allan McGregor reddet det første forsøket hans, men Hunt klarte etter hvert å krangle ballen over linja.

image: - Følte jeg ble snytt for straffe

United holdt så på å doble ledelsen like før pause, men gikk inn i Hampden-garderoben med et ettmålsforsprang. Cupbombe-klokka tikket, og Rangers var nødt til å skjerpe seg etter hvilen.

Men United burde raskt fått sjansen til å øke ledelsen. Kalvenes - som spilte hele kampen - ble dyttet i bakken i feltet åtte minutter etter pause, men dommeren vinket bare spillet videre.

- Jeg følte at det var et klart straffespark, og det samme sier de som så situasjonen på TV. Hadde vi fått 2-0 da, ville det sjølsagt betydd mye. Men jeg kan vel ikke gråte over spilt melk. Vi skulle uansett greid å holde unna, innrømmer bergenseren.

For fem minutter før slutt ødela Dundee United for seg selv da Mark Kerr spilte en håpløs pasning bakover. Kris Boyd snappet ballen, og utliknet.

Fem straffebom

Stakkars Kerr kommer nok ikke til å glemme dette baklengsmålet med det første.

Mark De Vries tente håpet på nytt for de oransje, da han banket inn en scoring fem minutter inn i første ekstraomgang. Gleden ble imidlertid kortvarig, for Boyd headet inn en ny utlikning fra kloss hold.

Det var helt åpenbart mange slitne bein og hoder da kampen skulle avgjøres, for det ble bom på halvparten av straffene.

HELTEN: Før utliknet Kris Boyd ledelsen til Dundee United to ganger. Og det var selvfølgelig også han som scoret på det avgjørende straffesparket. Foto: REUTERS
HELTEN: Før utliknet Kris Boyd ledelsen til Dundee United to ganger. Og det var selvfølgelig også han som scoret på det avgjørende straffesparket. Foto: REUTERS Vis mer

Flood og De Vries scoret for Dundee United, men det hjalp lite ettersom Whittaker, Davis og Boyd puttet for blåtrøyene - og med det var nedturen et faktum for Kalvenes & Co.- Det skal visst være en åpen lounge når vi kommer tilbake til vårt stadion, men de fleste er så slitne og skuffet at de nok drar direkte hjem. Det har ingen hensikt å feire et hederlig tap, synes Kalvenes.

Miller fikset avtale

Det er ingen tvil om at han har spilt seg inn i United-hjertene etter overgangen fra Brann sommeren 2006.

Ikke minst og med semifinalen for en drøy måned siden da de slo ut Aberdeen. Kalvenes scoret ett mål og la opp til et annet da Dundee United sikret seg finalebilletten.

Sånt glemmer ikke supporterne til en klubb som ikke har vunnet noe siden den ble cupmester i 1994. For tre år siden måtte de dessuten tåle et cupfinaletap, som i dag.

Kalvenes satt stort sett på benken i Brann, og han var ikke vanskelig å be da han - via Charlie Miller - fikk sjansen til å vise seg fram i Dundee.

- Charlie og jeg hadde snakket litt om det, og plutselig sa han at han hadde snakket med manageren. De trengte en venstreback og jeg dro over på prøvespill, sa Kalvenes til Sportmagasinet på fredag.

MISTET LEDELSEN TO GANGER: Mark De Vries scorer her 2-1-målet.
JUBLET FOR TIDLIG: For det ble ikke noe etterlengtet trofé på gutta fra Dundee.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media