IMPONERTE  Per Ciljan Skjelbred fikk sin første hele kamp for Hamburger SV. Etter kampen var skuffelsen over tapet stor, til tross for en imponerende kamp. Foto: AFP/SCANPIX.
IMPONERTE Per Ciljan Skjelbred fikk sin første hele kamp for Hamburger SV. Etter kampen var skuffelsen over tapet stor, til tross for en imponerende kamp. Foto: AFP/SCANPIX.Vis mer

- Følte jeg spilte meg inn i varmen

Skjelbred spilte i drømmerollen da Hamburg møtte Solbakken.

HAMBURG (Dagbladet): Mens Ståle Solbakken og Köln kunne juble for sesongens første seier, var Hamburg-spillerne langt nede etter gårsdagens kamp på Imtech Arena.  

Deriblant Per Ciljan Skjelbred, som spilte sin første hele kamp for Hamburg, og var en av hjemmelagets beste.  

- Jeg føler jeg spilte meg litt inn i varmen og føler jeg gjorde en bra figur. Jeg gjorde det jeg var god for i dag. Men det hjelper ikke når vi taper, sier Skjelbred til Dagbladet.  

Den tidligere Rosenborg-spilleren spilte i går i noe tilnærmet drømmerollen, liggende i en fri rolle bak spissen Mladen Petric.  

- Det er en veldig fin rolle ja. Det er gode spillere rundt meg, så det gjør det lettere, bekrefter Skjelbred etter gårsdagens gode kamp.  

Kunne avgjort
24-åringen var bare millimeterne unna å bli den store helten i Hamburg i går. I det 75. minutt, på stillingen 3-2 til hjemmelaget, forserte Skjelbred to Köln-spillere og klinket til fra 20 meter.  

Dessverre for hjemmelaget i tverligger og ut. Det kunne blitt en perle av en scoring. 

 - Jeg tenkte bare at jeg skulle skyte så hardt og presist som mulig. Jeg så åpninga i hjørnet. Det er typisk for den situasjonen vi er i nå, at det går stang ut.
 

Ekstra tungt
Skjelbred innrømmer at det er en tøff situasjon i Hamburg om dagen. Etter gårsdagens tøffe tap mot bunnrival Köln, er klubben helt sist på Bundesliga-tabellen. De har fortsatt bare det ene poenget fra den første hjemmekampen mot Hertha Berlin.  

Gårsdagens dramatiske tap var ekstra tungt.  

- Det er egentlig ikke så mye å si i en sånn situasjon. Det er surt for gutta som har jobba knallhardt i mange uker for å snu det. Vi må bare fortsette å jobbe hardt og ha trua på at det går, sier Skjelbred.

Både klubben og byen Hamburg, har midtbanemannen allerede rukket å bli glad i.

- Det er en fantastisk klubb, med fantastiske fans. Byen er også utrolig fin, sier Skjelbred, som virkelig imponerte Hamburg-fansen i går.

Skjelbred ble ikke tatt ut til landskampene mot Island og Danmark. Hadde Drillo sett kampen mot Köln i går hadde han kanskje angret på den avgjørelsen. For den nye Hamburg-spillerens del, betyr det frihelg, før Hamburg skal ut i en knalltøff bortekamp med Werder Bremen helgen etter.

 FRUSTRERT  Skjelbred (til venstre) delte frustrasjonen over gårsdagens tap med lagkameratene Dennis Aogo og David Jarolim. Foto: EPA/SCANPIX.
FRUSTRERT Skjelbred (til venstre) delte frustrasjonen over gårsdagens tap med lagkameratene Dennis Aogo og David Jarolim. Foto: EPA/SCANPIX. Vis mer