Slo tilbake

- Følte meg annerledes

Ingrid Landmark Tandrevold sleit med å finne seg selv i verdenscupsirkuset før jul. I Oberhof slo hun tilbake med sesongens første topp-ti plassering.

TILBAKE: Ingrid Landmark Tandrevold er tilbake i toppen, på distansen hun har slitt som mest. Foto: Bjrn Langsem / Dagbladet
TILBAKE: Ingrid Landmark Tandrevold er tilbake i toppen, på distansen hun har slitt som mest. Foto: Bjrn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

OBERHOF (Dagbladet): På sprinten i Oberhof var Ingrid Landmark Tandrevold lenge med i kampen om en pallplass.

Men med tidlig startnummer var det imidlertid vanskelig å si hva ni treff og god langrennstid i sporet ville holde til.

Bærumsjenta endte til slutt på en femteplass, da løpere på seinere startnummer kom mellom henne og Marte Olsbu Røiseland, som lenge lå som nummer én og to etter målgang.

TOPP TI: Fra før denne sesongen har Ingrid Landmark Tandrevold to 15.plasser som bestenotering for sesongen. I dag slo hun tilbake. Foto: Bjrn Langsem / Dagbladet
TOPP TI: Fra før denne sesongen har Ingrid Landmark Tandrevold to 15.plasser som bestenotering for sesongen. I dag slo hun tilbake. Foto: Bjrn Langsem / Dagbladet Vis mer

Pallplass eller ei, først og fremst var skiskyting gøy igjen for skiskytteresset, som har brukt jula til å nullstille seg.

- Jeg er superfornøyd med eget løp uansett hva plasseringen blir i dag. Det var på ordentlig mye morsommere å gå skirenn, sier Ingrid Landmark Tandrevold til Dagbladet i målområdet.

Hun fortsetter:

- Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på hva resultatet blir til slutt. Jeg må bare være fornøyd med det jeg gjennomfører i dag. Hvis jeg skal bli skuffa i dag også, kan jeg nesten blir skuffa over alle skirenn jeg går, sier Landmark Tandrevold, som har slitt med å hevde seg på sprint hele sesongen.

Marte Olsbu Røiseland tok seieren på dagens sprint, foran Hanna Sola og Julia Simon.

- Følte meg annerledes

- Det er noe med å være i den skiskyttebobla, som vi er i når vi reiser fra sted til sted, uten å være hjemom i mellomtida. Da blir skiskyting til slutt viktigere og viktigere og altoppslukende, sa Landmark Tandrevold til Dagbladet tidligere i uka.

Etter fire uker på reise, stort sett isolert for seg selv på et rom, fikk imidlertid bærumsjenta nullstilt seg hjemme med både samboer og venner hjemme i Oslo.

PÅ VEI TILBAKE: Ingrid Landmark Tandrevold etter femteplass på sprint i Oberhof fredag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ VEI TILBAKE: Ingrid Landmark Tandrevold etter femteplass på sprint i Oberhof fredag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Noe som ser ut til å ha gjort underverker for Landmark Tandrevold, som blant annet tok to individuelle VM-sølv i Pokljuka i fjorårssesongen.

- Jeg følte meg ganske annerledes også. Jeg håper det er sånn det fortsetter. Det er denne følelsen jeg vil ha når jeg går skirenn.

Nå skal Landmark Tandrevold restituerer seg godt til både mix-stafett og fellesstart.

For å holde på den gode trenden skal hun fortsette å fokusere på andre ting enn skiskyting - med blant annet puslespill og hekling, forteller hun.

Så langt på tur har hun rukket å hekle to tøfler og en gryteklut her i Oberhof.

- Jeg har virkelig blitt helt bestemor her. Ida (Lien) og jeg skal pusle mye puslespill. Vi skal hekle og vi skal strikke. Det er virkelig sygjeng på tur. I tillegg har jeg mange venner og samboer hjemme som jeg «facetimer» og ringer mye med. Jeg klarer nok å få tiden til å gå på rommet.

- Veldig gøy

Med seier fredag fortsetter Marte Olsbu Røiseland verdenscupsirkuset i gul ledertrøye inn mot Rupholding. Der hun med Tiril Eckhoff blir blant de eneste norske skiskytterne, som skal delta.

FORTSETTER I GUL LEDERTRØYE: Marte Olsbu Røiseland leder verdenscupen totalt foran Elvira Oeberg og Dzinara Alimbekava. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORTSETTER I GUL LEDERTRØYE: Marte Olsbu Røiseland leder verdenscupen totalt foran Elvira Oeberg og Dzinara Alimbekava. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Nå hyller hun lagvenninnas «comeback».

- Veldig gøy. At det skal løsne for Ingrid her akkurat i Oberhof, det syns jeg er veldig stas. Ingrid gjør en utrolig god jobb og er en utrolig god skiskytter. Det har hun ikke helt fått vist denne sesongen. I dag viser hun at hun er mer enn godt nok, det er veldig kult, sier Røiseland til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer