RÅTTEN PLASSERING: Tora Berger endte på 19.plass i Holmenkollen, hele ett minutt og 42 sekunder bak Simone Hauswald. Foto: Erlend Aas / Scanpix
RÅTTEN PLASSERING: Tora Berger endte på 19.plass i Holmenkollen, hele ett minutt og 42 sekunder bak Simone Hauswald. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

- Følte meg helt råtten i kroppen

Tora Berger endte på 19.plass.

||| Tora Berger hang godt med på førsterunden, men så stoppet det helt opp.

Fellesstarten i verdenscupen i Holmenkollen søndag endte med en «råtten» 19.-plass.

- Det fungerte veldig bra på standplass, men jeg følte meg helt råtten i kroppen. Etter at jeg hadde fulgt greit med på den første runden, stoppet det helt opp for meg, sa Tora Berger til NTB etter nok en skuffende verdenscupplassering i Holmenkollen søndag.

Med bare en bom, som kom på første skyting, endte Tora Berger 1.43,2 minutt bak vinneren Simone Hauswald fra Tyskland.

Tyskeren måtte gjennom to strafferunder, men gikk betraktelig raskere enn Tora Berger i sporet.

Ukrainske Vita Semerenko endte på annenplass, slått av Hauswald med 14,7 sekunder, mens Magdalena Neuner på 3.-plass var 22,2 sekunder bak vinneren.

Tora Berger og Ann Kristin Aafedt Flatland var som statister å regne.

De var aldri med helt framme i tetkampen, men endte raskt i køen. Flatland endte på 14.-plass og ble beste norske.

Bra løp

- Jeg synes jeg gikk et bra løp. Det var ikke så ille i sporet, og jeg skjøt rimelig bra, sa Flatland etter to strafferunder.

- Plasseringen var ikke veldig god, men noen ganger har man rett og slett ikke dagen. Selv om resultatet er for dårlig, vil jeg si at kroppen fungerer bedre og bedre etter sykdommen, så jeg ser positivt fram mot avslutningen i Russland neste uke, sa Ann Kristin Flatland til NTB.

- Da det stoppet helt opp for meg etter førsterunden var det ikke skiene, men meg det var noe galt med, mente Tora Berger, som la til at hun begynner å merke kjøret og er sliten.

- Det har vært en lang sesong, så jeg må mobilisere det siste jeg har for å komme gjennom de siste løpene. Så skal det bli deilig med litt ferie, sa hun.

Viktig VM-stafett

Flatland sa at selve verdenscupavslutningen i Russland ikke er så viktig for henne, men hun gleder seg til VM i miksstafett.

- Det er helt klart at VM-stafetten er det viktigste for meg også kommende uke, sa Ann Kristin Flatland, som trolig kommer til å gå sammen med Tora Berger, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen om VM-medaljene i miksstafett neste søndag.

- Jeg har et håp og ønske om å ende blant de ti beste i verdenscupen i år. Kanskje har jeg minsket sjansene mine til å klare det, men målet står klart, og det kan gå med full klaff i de siste løpene i Khanty Mansjisk, sa Tora Berger før hun forlot Holmenkollen for denne gangen.

(NTB)


Oslo 20100321.