Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Følte meg som en unge i en godtebutikk

Lille Huddersfield møter Chelsea i FA-cupen igjen. For to år siden fikk de med seg suvenirer fra Chelsea-garderoben.

(Dagbladet.no) Når Huddersfield setter seg på bussen mot London på lørdag er det ikke med så altfor store forhåpninger om å slå ut Chelsea av FA-cupen.

Lille Huddersfield ligger nemlig 56 plasser under londonerne i ligasystemet.

Men, de stripete gutta - som spiller i sort i morgen - holdt på å klare bragden for to år siden. Da var de bare et Eidur Gudjohnsen-mål etter 82 minutter unna å slå ut mangemillionærene. Spillerne husker likevel vel så godt det som skjedde etter kampen.

Da inviterte José Mourinho dem inn i Chelsea-garderoben.

- Veldig gøy

- José Mourinho var helt utrolig. For en fantastisk fyr. Vi ble invitert inn i garderoben, snakket med spillerne og fikk masse drakter og andre suvenirer. Han sa flere hyggelige ting om oss og vi satte virkelig pris på at han var en så flott person, sier Chris Brandon til Telegraph.

Midtbanespilleren har ikke opplevd noe liknende noe sted.

- Det er uvanlig å bli invitert inn i garderoben til motstanderen og jeg følte meg som en guttunge i godteributikken. Vi hadde akkurat spilt mot det beste laget i landet og så gikk vi plutselig rundt i garderoben deres. Det var veldig gøy, men det var bare synd vi ikke fikk dem med tilbake til Yorkshire.

REDDET ÅTTE MINUTTER FØR SLUTT: Eidur Gudjohnsen scoret seiersmålet mot Huddersfield for to år siden. Åtte minutter før slutt unngikk stjernene omkamp. Foto: REUTERS
REDDET ÅTTE MINUTTER FØR SLUTT: Eidur Gudjohnsen scoret seiersmålet mot Huddersfield for to år siden. Åtte minutter før slutt unngikk stjernene omkamp. Foto: REUTERS Vis mer

For da det gjensto 15 minutter av kampen begynte det å lukte omkamp, etter at Gary Taylot-Fletcher utliknet til 1-1. Men da Mourinho satte inn Arjen Robben og islendingen Gudjohnsen ble Chelsea for sterke. Dermed måtte Huddersfield-gutta nøye seg med en buss full av suvenirer på vei hjem i stedet.

- Jeg fikk trøya til Ricardo Carvalho, men det var en del av de andre gutta som endte opp med tre-fire drakter. Men jeg fikk også mange gode minner.

Nervøs Sinclair

Huddersfield-spillerne gleder seg til gjensynet av Stamford Bridge, og en som gleder seg ekstra mye er Frank Sinclair. Den 36 år gamle forsvarsspilleren var i Chelsea i åtte år og fikk med seg en FA-cuptittel. Han innrømmer at han kommer til å være ekstra spent før kampen.

- Jeg kommer antageligvis til å være den med mest nerver i garderoben vår. Jeg har ikke lyst til å komme tilbake dit og drite meg ut, sier han til Huddersfield Daily Examiner.

Sinclair var ikke med på kampen for to år siden, men han tror de kommer til å oppføre seg litt mindre som turister denne gangen.

- Jeg har hørt om de historiene, da en del av gutta var mest interessert i å skaffe seg suvenirer. Vi kommer til å være mer profesjonelle denne gangen, men Nicolas Anelka kan godt få drakta mi - hvis han er heldig, sier Sinclair.

Huddersfield-manager Andy Ritchie er overbevist om at Sinclair kan gjøre livet surt for Chelsea-stjernene lørdag ettermiddag.

image: - Følte meg som en unge i en godtebutikk

- Du kunne se det på Fransk reaksjon etter trekningen at denne kampen betyr mye for ham. Han bruker erfaringen sin veldig bra og noen motstandere trekker seg unna bare de ser ham, sier Ritchie til London Evening Standard.

Terry tilbake

John Terry er den eneste av Chelsea-spillerne som er igjen fra Sinclairs tid i klubben. Nå ser det ut til at midtstopperen vil gjøre et overraskende comeback etter beinbruddet han pådro seg mot Arsenal i desember.

Tøffingen Terry har en stund nå sagt at han har nærmet seg å bli spilleklar, men manager Avram Grant har forsøkt å roe ham ned. Nå er også Grant overbevist om at kapteinen er klar.

- Han er veldig sterk både mentalt og fysisk og vil være med i troppen, sier Grant ifølge Press Association.

Dermed får Huddersfield-gutta nok en stjernespiller å bryne seg på. For det er en enorm forskjell på de to lagenes spillere. Både når det gjelder fotballferdigheter og lønningsposer. Draktsamleren Chris Brandon mener at Chelsea-spillerne fortjener å tjene millionlønninger i måneden.

- Når filmstjerner kan tjene millioner ser jeg ikke noe galt i at de beste fotballspillerne i landet skal få de samme lønningene. Dette er den største underholdningsindustrien i landet. Jeg er ikke misunnelig i det hele tatt.

Men lørdag vil han nok gjerne ha et avansement til kvartfinalene også - og ikke bare souvenirer.

NESTEN-SMELL: Shaun Wright-Phillips fortviler etter en misbrukt sjanse sist de to lagene møttes.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media