- Følte meg som James Bond i møtene med Abramovitsj

Ancelotti om de hemmelige Chelsea-møtene.

FERDIG I MILAN: Carlo Ancelotti ledet i ettermiddag sin siste AC Milan-kamp. Neste sesong er han trolig Chelsea-manager. Foto: AP
FERDIG I MILAN: Carlo Ancelotti ledet i ettermiddag sin siste AC Milan-kamp. Neste sesong er han trolig Chelsea-manager. Foto: APVis mer

|||(Dagbladet.no) I ettermiddag takket Carlo Ancelotti for seg i AC Milan. Han avsluttet trenergjerningen i Milano med å føre laget til tredjeplass og Champions League-spill neste sesong.

Så offentliggjorde han at Milan-tida er over.

I morgen kan han bli presentert som ny Chelsea-manager.

- Eventyret er over
Det har ligget i kortene at italieneren kommer til å overta på Stamford Bridge. Han har lenge stått øverst på ønskelista til londonerne, og nå er siste hinder - kontrakten hans med AC Milan - ryddet av veien.

- Det vakre eventyret i Milan er over, men det er ennå ikke sikkert jeg flytter til London. Jeg har ikke skrevet under for en ny klubb, men det er helt sikkert at jeg ikke blir i Italia, sier Ancelotti ifølge BBC.

I den ferske selvbiografien «Preferisco La Coppa» forteller Ancelotti ifølge The Times at han har hatt Chelsea-eier Roman Abramovitsj i hælene i over et år. Den styrtrike russeren har møtt Ancelotti flere ganger og suksesstreneren skriver i boka at han har følt seg som James Bond i disse møtene.

Det første møtet var i Geneve i fjor.

- Abramovitsj ville vite alt om meg, hvordan jeg jobbet og hvordan fotballfilosofien min er. Han sa han ønsket å skape en klubb med identitet «som Manchester United, Liverpool eller Milan, ikke som mitt Chelsea». Nysgjerrigheten min ble pirret mens vi snakket. Han viste stor kunnskap om fotball og virket veldig sulten på suksess. Jeg ble imponert og etter flere timer hadde vi ikke snakket om penger en eneste gang, skriver Ancelotti i boka.

På hemmelig oppdrag
Det andre møtet mellom dem var på hotellet George V i Paris. Det er når han beskriver dette møtet Ancelotti sammenlikner seg selv med filmhistoriens mest kjente agent.

- Milan-treneren på et hemmelig oppdrag. Jeg var, som 007, helt på egenhånd. Jeg satt bak sjåføren med ansiktet til en drapsmann. Dette var ikke en taxi, det var en tidsmaskin, fra Milanello til Stamford Bridge, fra i går til i morgen, fra én djevel til en annen, skriver Ancelotti.

FLERE MØTER: Roman Abramovitsj har hatt flere møter med Carlo Ancelotti. Foto: AFP
FLERE MØTER: Roman Abramovitsj har hatt flere møter med Carlo Ancelotti. Foto: AFP Vis mer

Han beskriver at han beveget seg varsomt rundt i Paris' gater, med mørke solbriller, for unngå å bli lagt merke til. Det lyktes han derimot ikke helt med.

I dette andre møtet snakket spesialagent Ancelotti og rubelrike Abramovitsj om hvordan de skulle bygge et framtidig Chelsea-lag.

- Jeg sa til Abramovitsj at han har et veldig fysisk lag, men at han mangler litt kvalitet på midtbanen. Jeg ga ham to navn, Franck Ribery og Xabi Alonso, to spillere som ville gjort ham fornøyd.

Har sett Chelsea-filmer
Da han forlot dette møtet støtte han på Roma-trener Luciano Spalletti, som også skulle prate med den mektige Chelsea-sjefen.

«Hva gjør du her?

Nei, hva gjør du her?»

- Jeg følte meg som på et supermarked. Vi var handlelista hans, skriver Ancelotti.

Kort tid etter fikk Ancelotti en telefon fra Milan-direktør Adriano Galliani, som hadde hørt rykter om samtalene. Galliani fortalte at de ikke ønsket at Ancelotti skulle dra, og han ble overtalt til å ta en sesong til i Milano. Han fortsatte likevel å prate med Ancelotti og han startet også på engelsk språkkurs.

Ancelotti skriver også at han i løpet av den nylig avsluttede sesongen flere ganger har tatt seg i å mentalt være Chelsea-manager.

- Jeg kan innrømme at jeg flere ganger denne sesongen har sett på DVD-er med John Terry, Frank Lampard og Didier Drogba. Jeg var allerede treneren deres.

Snart er han trolig det på ordentlig også.

TOK FARVEL: Både Carlo Ancelotti og Paolo Maldini tok i dag farvel med AC Milan. Foto: REUTERS
TOK FARVEL: Både Carlo Ancelotti og Paolo Maldini tok i dag farvel med AC Milan. Foto: REUTERS Vis mer