Følte seg hele tiden sikker på at Zuccarello ville velge landslaget

Bruddet med Unibet viser at han ikke bare tenker økonomi, sier Roy Johansen.

 SIKKER PÅ ZUCCA:  Landslagssjef Roy Johansen sier at han er glad Mats Zuccarello Aasen valgte VM og OL, framover å videreføre avtalen med Unibet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SIKKER PÅ ZUCCA: Landslagssjef Roy Johansen sier at han er glad Mats Zuccarello Aasen valgte VM og OL, framover å videreføre avtalen med Unibet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Landslagssjef Roy Johansen sier at han hele veien følte seg trygg på at Mats Zuccarello Aasen ville velge landslaget framfor en sponsoravtale med et utenlandsk spillselskap.

Norges suksesstrener sier samtidig at han er glad for at ishockeyproffen valgte å vrake avtalen. Det viser at Zuccarello ikke bare var ute etter penger, mener Johansen.

- Både Ishockeyforbundet og Norsk Tipping har vært tydelige i denne saken, og da har Mats prioritert landslaget. Det har jeg vært trygg på at han kom til å gjøre, og vi er naturligvis glade for at han valgte det med tanke på OL og VM til vinteren, sier Johansen til NTB.

- Mats viser at han ønsker og verdsetter å spille for landslaget. Jeg er glad for at han har slike verdier og ikke bare tenker på det økonomiske, legger han til.

Viktig for Norge Norge deltar både i OL og VM kommende vinter. Der kan Zuccarello bli viktig, men foreløpig har ikke Johansen klart for seg hvilken rolle NHL-proffen får i laget.

- Mats har som sagt holdt meg informert, og han har vært med i planene mine, men det er for tidlig å si. Når det gjelder VM, er hans deltakelse avhengig av hvordan NHL-sesongen går, sier landslagssjefen, som må klare seg uten 25-åringen i mesterskapet dersom New York Rangers når langt i sluttspillet.

- Men han er fortsatt en spiller du vil satse på?

- Ja, Mats er en viktig spiller for landslaget, og han har egenskaper som vi ser etter.

Fin representant Zuccarello har selv vært veldig klar på at han ønsket å spille for landslaget. Det kunne han ikke gjort dersom han fortsatt var sponset av Unibet, siden selskapet er en konkurrent til Norges Ishockeyforbunds samarbeidspartner Norsk Tipping.

Den siste tiden har han vært opptatt med kontraktsforhandlinger med Rangers. Kort tid etter at de var over, kom nyheten om at han har brutt avtalen med spillselskapet.

Roy Johansen sier han er glad for at Mats Zuccarello Aasen har undertegnet en ny ettårskontrakt med den amerikanske gigantklubben.

- Det er veldig bra for norsk ishockeys status at vi har en spiller i NHL, ikke minst når det gjelder den mest populære klubben i NHL. Mats er en fin representant for norsk ishockey, sier landslagssjefen til NTB.

(NTB)