Therese Johaug åpner opp om sårt tema

Følte skam: - Depresjon

Therese Johaug (34) orket ikke å snakke offentlig om vektproblemene under karrieren. Nå kommer hun med en klar anbefaling til unge utøvere.

GIR UT BOK: Therese Johaug. Oslo. Foto: Shad Madian / Dagbladet
GIR UT BOK: Therese Johaug. Oslo. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OSLO (Dagbladet): - Det var mye som gjorde at jeg havnet i en depresjon. Men er veldig sårbar når man er ung, sier Johaug.

I boka «Hele Historien» åpner kvinnen fra Dalsbygda opp om vektproblemer tidlig i karrieren.

Johaug har tidligere fortalt at hun gjennom karrieren har balansert på en knivsegg, men i boka avslører 34-åringen at hun ved to anledninger fikk beskjed om at hun måtte opp i vekt for å ikke få startnekt.

VM i Holmenkollen i 2011 var blant annet i fare hvis hun ikke tok grep:

Under press

Når Johaug møter Dagbladet og andre medier på Gyldendal i Oslo fredag, forteller hun at mer press, flytting fra Dalsbygda til Trondheim og flere dødsfall i familien var blant årsakene som gjorde at hun sleit tidlig i 20-åra.

Hun håper at dagens unge kan lære av hennes historie, og innrømmer at det kan være skam rundt temaet.

- Ja, det er litt det. Jeg ønsker å belyse at det ikke er lett å være 20 år uten å ha funnet seg selv. Det er lett å komme i en livskrise og føle at alle andre rundt deg får til alt. Du har ikke den erfaringen som jeg har i dag. Jeg hadde aldri hatt den karrieren uten at jeg hadde tatt grep, sier kvinnen med fire OL-gull under presselanseringen for boka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.