<strong>TRYKKET STEMNING:</strong> Ole Gunnar Solskjær avslører at stemningen var trykket etter lørdagens 2-1-seier mot Watford. FOTO: Andrew Yates / Action Images / NTB Scanpix
TRYKKET STEMNING: Ole Gunnar Solskjær avslører at stemningen var trykket etter lørdagens 2-1-seier mot Watford. FOTO: Andrew Yates / Action Images / NTB Scanpix Vis mer

Ole Gunnar Solskjær:

- Føltes nesten som en begravelse

Ole Gunnar Solskjær avslører at stemningen var trykket etter Manchester Uniteds seier over Watford lørdag. Før kampen mot Wolverhampton tirsdag, åpner han for å flytte på Paul Pogba.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter en vanskelig seier mot Watford lørdag, la ikke Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær skjul på at kampen var preget av slurv og treigt spill. Han mente at flere av United-spillerne var preget av skadeavbrudd og den nylige landslagspausen.

«Man kan ikke ta mer en tre poeng», poengterte Solskjær. Men likevel viste statistikken at Watford hadde ballen i 48 prosent av kampen, samt at de hadde 18 avslutninger mot Uniteds åtte.

GAL: Nigel er både kjent og gal. Dagbladet TV ble med da taxisjåføren sjekket temperaturen på Solskjær-feberen som herjer i Manchester. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Trykket stemning

Til tross for at Solskjær og hans menn med en 2-1-seier unngikk sitt tredje strake tap, var stemningen svært trykket i garderoben etter kampen.

- Stemningen i garderoben føltes nesten ut som en begravelse. Alle bare satt der. Det var veldig stille. Alle var skuffet over sin egen prestasjon etter kampslutt. Det var ingen som feiret for en seier og tre poeng, avslører Solskjær ifølge britiske The Times.

- Alle visste at prestasjonen var dårligere enn det vi forventer, noe som er fantastisk fordi man ønsker at spillerne skal være ærlige med seg selv. Vi vet at vi kan spille så mye bedre, fortsatte han.

Kampen om fjerdeplassen

I den siste kampen før landslagspausen tapte Solskjærs lag mot Wolverhampton i semifinalen av FA-cupen. Siden den gang har nordmannen skrevet under en treårskontrakt med United, noe som fører til at det stilles strengere krav til ham.

Tirsdag møter Manchester United Wolverhampton igjen, denne gang i Premier League.

Om Solskjær skal klare å styre United til den viktige fjerdeplassen i Premier League, som sikrer Champions League-spill til neste sesong, er tirsdagens kamp en kamp United bør vinne.

Både Tottenham og Manchester United har 61 poeng, og innehar tredje og fjerdeplassen på tabellen. Bak dem følger Arsenal og Chelsea med 60 poeng, og førstnevnte har én kamp til gode på konkurrentene.

KRITIKK: Ole Gunnar Solskjær fikk jobben som manager for Manchester United på permanent basis, men ikke alle mener han er rett man for jobben. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Mulig endring

For å ikke gå på nok et tap mot Wolverhampton, er Solskjær klar for å gjøre én viktig endring på midtbanen:

Lørdag antydet Solskjær at han er villig til å la stjernespilleren Paul Pogba spille dypere i banen mot Wolverhampton, for å sørge for at United klarer å beholde ballen mer i laget enn de gjorde mot Watford lørdag.

- Paul Pogba er viktig for oss. Vi klarte ikke å beholde ballen i laget på lørdag, og det er vi litt skuffet over. Men Paul har nettopp spilt to kamper for landslaget, hvor han spiller i en litt dypere rolle, noe som vi også kanskje bør vurdere for å få ham mer involvert i kampen og la ham diktere kamper for oss, sa Solskjær og fortsatte:

- Men det er noe vi må vurdere fra kamp til kamp. Som du kan se, så kan Paul spille begge veier. Han kan både angripe og forsvare.

Svarer van Gaal

Tirsdag forrige uke gikk tidligere United-manager Louis van Gaal og uttrykte skepsis til Uniteds spillestil under Ole Gunnar Solskjær. Blant nederlenderens uttalelser til BBC, var at Solskjær, på lik linje med José Mourinho, «parkerer bussen og satser på kontringer».

- Den største forskjellen mellom Mourinho og Solskjær, er at Solskjær vinner kamper, sa han og la til at «United ikke spiller som de gjorde under Ferguson».

Søndag kveld ble Solskjær konfrontert med kritikken:

- Grunnmuren i ethvert fotballag er å kunne spille bra uten ball. Dersom du klarer det, har du en god mulighet, enten om det er med høyt press, lavt press eller medium press. Det må vi variere noen ganger, sier han ifølge Manchester Evening News.

SOLSKJÆR-FEBER: Selv om Manchester United og Ole Gunnar Solskjær spilte sin beste kamp mot Watford, er det ingen tvil om hvem som er hetest i byen akkurat nå. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Takknemlig Solskjær

Han fortalte også at han er glad og takknemlig for å ha overtatt et lag som har spilt under flere treneres ledelse. Han mener også at spillere som har spilt for både José Mourinho, Louis van Gaal, David Moyes og Sir Alex Ferguson, har hatt en god utdanning - «de kjenner begge sider av spillet».

- Louis van Gaal har all rett til å ha sin egen mening. Vi har sett på kamper, og i noen kamper har vi presset veldig høyt i banen, vunnet ballen der og dominert. Han snakker trolig mer om PSG-kampen, som var en kamp hvor vi måtte forsvare oss veldig godt og kontre.

- Det handler om hvor du vinner ballen. Du ønsker å forsvare deg, slik at du kan gjenvinne ballen og gå framover. Du må vinne ballen for å angripe, og for meg finnes det to måter å gjøre det på. Hvorfor skal man ikke angripe raskt om man har muligheten? Så lenge du vinner ballen med en intensjon om å angripe, sier Solskjær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer