GOD DEBUT: Henrik Ingebrigtsen løp frekt og smart i sitt første OL-løp og gikk videre til semifinale på 1500-meteren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GOD DEBUT: Henrik Ingebrigtsen løp frekt og smart i sitt første OL-løp og gikk videre til semifinale på 1500-meteren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

- Føltes som jeg nesten datt

Men Gull-Henrik knuffet og snublet seg videre i OL med to opprevne sko.

LONDON (Dagbladet): Henrik Ingebrigtsen sikret Norge et sensasjonelt gull på 1500-meteren under friidretts-EM i Helsinki i juni. Med sin offensive og frekke løpestil, ble han en umiddelbar favoritt.

Nå er han i gang i OL, og allerede i forsøksheatet viste han at han ikke er i London for å se på de store gutta.

I kveldens forsøksheat viste han nok en gang hvor offensiv og uredd han er. Med tiden 3.41,33 ble han nummer fire i sitt heat, og det holdt i massevis for å avansere til søndagens semifinale.

- Jeg er veldig fornøyd med starten. Jeg fikk akkurat den posisjonen jeg hadde lyst på, sier han etterpå.

Ødelagte sko Underveis ble det imidlertid tøffe takk og tilløp til knuffing i feltet. Det endte med at Ingebrigtsen fikk skoene revet opp.

- Det var ikke så mye knuffing første 800, etter det ble det litt verre. Jeg fikk ødelagt begge skoene mine, det er hull i begge to. Det skjedde da det var 500 meter igjen, sier han, og viser fram skoene som åpenbart må byttes ut til søndag. Heldigvis har han flere par å velge i.

30 meter før mål holdet det også på å gå galt, da det så ut til at Ingebrigtsen snublet.

- Jeg prøvde meg på inner'n som i Helsinki. Jeg holdt på å tråkke på lista og kom litt i ubalanse, men det føltes mer rotete enn det så ut som på skjermen etterpå, sier Ingebrigtsen.

Fryktet fall Selv fryktet han å gå på snørra.

- Det ser ut som jeg bare måtte bremse opp og gasse på igjen. For meg føltes det ut som jeg nesten datt.

- Tenkte du på hva som skjer rundt deg da?

- Ja, når du detter, så der du deg ikke for, du ser etter de andre, me jeg følte jeg hadde god kontroll uansett. Det var et stykke unna å dette, men jeg prøvde meg så mye som jeg klarte og turte, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

- God kontroll Løpet som helhet oppsummerer han slik:

- Det var som forventet, egentlig. Ganske rolig åpning. Så kom de bakfra, men jeg hadde bra kontroll der jeg lå. Da det kom én forbi, da det kom to forbi, kunne jeg gå litt ut og sperre så ikke hele gjengen kom forbi, og være med på å dra opp fartet i hele feltet, i stedet for at vi bare skulle rotere på en måte.

- Jeg følte jeg hadde god kontroll. Når jeg har den posisjonen jeg har, har jeg anledning til å se an feltet, og hvis jeg får en åpning kan jeg gasse på litt og komme rundt hele feltet, fastslår han.

Det holdt altså hele veien, selv om 21-åringen ikke er sikker på om han gjorde alt rett.

- Men jeg gjorde alt rett nok, gliser han.

- Hvor langt holder dette i OL?

- Det får vi se!