Fomlet bort seieren

Norge-Ukraina 24-24: Norge hadde taket på åpningskampen mot Ukraina, men fomlet bort ledelsen i sluttsekundene av den dramatiske kampen.

- Dette er surt. Vi ledet med tre mål, sier Marit Breivik til TV2.

- Vi ble for defensive på slutten. Vi møter mange angrepssterke lag, så vi har endel å jobbe med, sier Breivik etter kveldens uavgjort.

- Vi kom litt bakpå, og turte ikke å angripe i slutten av kampen, sier norges unge kaptein Else Marthe Sørlie.

Allerede to minutter ut i 2. omgang gikk de norske jentene opp i 3-målsledelse over Ukraina. Deretter sørget Cecilie Thorsteinsen for 13-9 ledelse med ett flott underarmsskudd. Birgitte Settem satt inn sitt 5. straffemål etter 6 minutter i andre omgang, og Norge så ut til å ha taket på kampen.

Men Ukrainas lange og sterke skyttere lurte det norske forsvaret og Norges målvakter, og presset de norske jentene. Etter tolv minutter var Norges firemålsledelse skrumpet inn til 16-17 i Ukrainas favør.

Monica Sandve satt inn et flott kontringsmål,og Norge var på god vei til å snu kampen med 17-17 målet. Birgitte Settem satt inn 18-17 målet, men kontringsfeil og dårlige avslutninger ga Ukraina rom og muligheter til utligninger. Ledelsen ble igjen snudd til 18-19 i favør Ukraina.

Men igjen klarte Norge å snu kampen. I løpet av de ti siste munuttene var det de norske jentene som var best. Nervøsiteten var ikke lenger tilstede og smilene satt løsere, men de klarte likevel ikke å holde de ukrainske jentene helt unna. Birgitte Settem satt inn sitt niende mål og beviste sin styrke i det norske laget. Debutanten Gro Hammerseng satt inn 24-21 målet.

De siste minuttene ble mer dramatiske enn ønsket. 24-21, ble fort 24-23, og de erfarne ukrainske jentene utnyttet Norges usikkerhet og reduserte til 24-24 ett sekund før slutt.

RAKNET: De Norske håndballjentene folmet bort ballen i sluttsekundene, og mistet seieren.