Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fomlete finne

ÅLESUND (Dagbladet): Bodø/Glimt-VIF 2-1. I sin første VIF-opptreden ble det mest kav da Mikko Kaven (23) svidde fingertuppene og slapp inn to mål mot Bodø/Glimt i Storhallen i Ålesund.

Klart jeg håper å få bli i VIF og spille mot Chelsea, men utspillet ligger hos klubben nå, sier Mikko Kaven.

Mikko har returbillett til Skottland mandag. En ny kamp i dag vil trolig gi det endelige svaret om han kommer til å benytte flyreisen hjem allerede da.

Minuser

Trener Lars Tjærnås ble med på en vurdering av Mikko etter kampen slik:

- Jeg synes han ble for lite involvert til at vi fikk de svarene vi trengte. Det er både plusser og minuser, sier Tjærnås som utdyper det slik:

Redninger: - Spørsmålstegn ved scoringene. For øvrig ryddet han greit opp i det som oppstod av mindre farligheter.

Reaksjonsevne: - Bra.

Plasseringsevne: - Minus ved særlig den første scoringen hvor et frispark fra skrått hold 18 meter fra mål gikk i «keeperhjørnet» uten at Mikko fikk mer enn fingertuppene på ballen.

- Den andre scoringen var vanskeligere, selv om han hadde fingertuppene på den ballen og.

Feltarbeid: - Fikk ikke sett nok, men glippet en gang på en corner i første omgang.

Utspillene: - Bra.

Dirigering: - Er aktiv, men stiller med dårlige forutsetninger ettersom han kom til klubben bare 24 timer før første kamp.

Generelt: Viste eksempler på at han har et godt grep. Ellers er det en fin fyr, er konklusjonen fra Tjærnås.

Returbillett?

Men om dette holder til en lengre avtale med klubben, er det ingen som vil gi uttrykk for nå. I dagens kamp vil Kaven starte, men Tjærnås kan ikke love at han får spille 90 minutter.

  • Dersom han ikke fullfører dagens jumbokamp, er det trolig ensbetydende med at returbilletten til Skottland benyttes mandag.
  • Men VIFs problem dreier seg om mer enn keepertrøbbel for tida. Etter å ha hatt full kontroll på spillet i en svak første omgang, ble VIF nesten overkjørt da Glimt satte opp tempoet etter pausen.

Kaven viste fram bare én klasseredning. En lynkjapp redning av et skudd fra kort hold tidlig i andre omgang.

- Jo da, vi har mye å rette på, innrømmer Tjærnås.

HUFF!</B> Finske Mikko Kaven holdt ikke e-cup-standard i sin første keeper-test for VIF i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling